Ρέθυμνο: Σοβαρή η κατάσταση του 69χρονου κτηνοτρόφου που δέχθηκε μαφιόζικη επίθεση

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στο «φως» για τη σοκαριστική επίθεση που δέχτηκε ο 69χρονος κτηνοτρόφος, το πρωί της Παρασκευής (06/09) στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Ο 69χρονος ο οποίος φαίνεται να βασανίστηκε άγρια νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με τους γιατρούς να δίνουν αγώνα να τον σώσουν.

εικόνα Viber 2024 09 06 14 34 00 198 750x375 1

Η κατάσταση του 69χρονου είναι κρίσιμη αλλά σταθερή ενώ διασωληνώθηκε αμέσως μετά την επίθεση λόγω μεγάλης απώλειας αίματος. Αναμένεται να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις και ενδέχεται να χρειαστεί μεταφορά σε άλλο νοσοκομείο για πιο εξειδικευμένη φροντίδα.. Ο κτηνοτρόφος φαίνεται αρχικά να βασανίστηκε άγρια και ύστερα να δολοφονήθηκε υπέστη σοβαρά τραύματα στα άκρα και στον θώρακα από τους πυροβολισμούς.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τις αρχές να εξετάζουν σοβαρά το σενάριο της βεντέτας μεταξύ δυο οικογενειών για κτηματικές διαφορές, καθώς τη συνδέουν με παλιότερη επίθεση που δέχτηκε ο γιος από συγκεκριμένα άτομα και τα οποία συνελήφθησαν ενώ προέκυψε και εμπλοκή ηθικού αυτουργού.
Όπως αναφέρει το cretapost, ο γιος του θύματος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε πως οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον πατέρα του, ενώ οι κάμερες ασφαλείας γύρω από τον στάβλο έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους. «Δεν φορούσαν κουκούλες και θα βρεθούν», δήλωσε, προσθέτοντας πως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που οργάνωσε και την επίθεση με καυστικό υγρό στον αδελφό του.

Το καλοκαίρι, ο 26χρονος γιος του κτηνοτρόφου είχε δεχτεί επίθεση με καυστικό υγρό από δύο άνδρες, σε ενέδρα που είχε στηθεί από έναν 40χρονο. Η επίθεση είχε σχεδιαστεί για να βλάψει σοβαρά τον νεαρό, και η αστυνομία ερευνά εάν οι δύο υποθέσεις συνδέονται. Οι δράστες της πρώτης επίθεσης κατάφεραν να διαφύγουν με μηχανή, ενώ οι συλλήψεις των υπευθύνων καθυστέρησαν λόγω των προσπαθειών από πλευράς των κατηγορουμένων να εμποδίσουν τη δικαστική διαδικασία.

Οι αστυνομικές αρχές υποπτεύονται πως η τωρινή ενέδρα αποτελεί «συνέχεια» της προηγούμενης επίθεσης, με τον ίδιο άνθρωπο από το χωριό να θεωρείται ο κύριος ύποπτος. Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, τόνισε ότι οι κάμερες στο σημείο έχουν καταγράψει τους δράστες και ότι η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου.

Πηγή: cretapost.gr

 

Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ για την επίθεση του Άδωνι σε γιατρό στη Θεσσαλονίκη: «Προ των πυλών χρεοκοπία και μνημόνιο»

Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ για την επίθεση του Άδωνι σε γιατρό στη Θεσσαλονίκη: «Προ των πυλών χρεοκοπία και μνημόνιο»

Την αντίδραση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ Πάνου Παπανικολάου προκάλεσε η επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη σε…

Παλαιστίνη: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά της πολιομυελίτιδας από τον ΟΗΕ

Παλαιστίνη: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά της πολιομυελίτιδας από τον ΟΗΕ

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι δεν έλαβαν επισιτιστική βοήθεια μέσω ανθρωπιστικών οργανώσεων τον Αύγουστο στο…