Newsroom

Newsroom

Ρωσία: Ο Σόιγκου προειδοποιεί για «ανεξέλεγκτη κλιμάκωση» στην Ουκρανία – Επαφές με Ευρώπη και ΗΠΑ

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, είπε στον Γάλλο ομόλογό του σε τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή ότι η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται ραγδαία και τείνει προς «ανεξέλεγκτη κλιμάκωση».

AP22277400840757

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνύ που δημοσιεύτηκε από τη ρωσική πλευρά, ο Σόιγκου είπε ότι η Μόσχα ανησυχεί ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια «βρόμικη βόμβα» στη σύγκρουση, χωρίς να παράσχει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ο Σεργκέι Σόιγκου είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Γουάλας και «συζητήθηκε η κατάσταση στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με το RIA Novosti, οι ουκρανικές αρχές έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν το σχέδιό τους. Η ηγεσία του ανατολικού εργοστασίου εξόρυξης και επεξεργασίας, που βρίσκεται στην πόλη Zhovtiye Vody, στην περιοχή Dnepropetrovsk, καθώς και του Ινστιτούτου Πυρηνικής Έρευνας του Κιέβου, έχει ήδη αναλάβει το καθήκον να φτιάξει μια «βρόμικη βόμβα». Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η υλοποίηση του σχεδίου βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο.

Μια λεγόμενη βρόμικη βόμβα χρησιμοποιεί συμβατικά εκρηκτικά δεμένα με ραδιενεργό υλικό.

Ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί επιβεβαίωσε σήμερα ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι η Γαλλία διαβεβαίωσε τη Ρωσία για την επιθυμία της, αναφορικά με μία ειρηνική επίλυση της πολεμικής διαμάχης στην Ουκρανία.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

yamal barts

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Πριν τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα στους φίλους του με τη μπάλα στα πόδια.