Ρωσία: Αποκλείσθηκε η πρόσβαση στο LinkedIn

Οι ρωσικές αρχές διέταξαν τον αποκλεισμό του επαγγελματικού κοινωνικού δικτύου LinkedIn, που γίνεται έτσι ο πρώτος ιστότοπος που πέφτει θύμα ενός επίμαχου νόμου που επιβάλλει την αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων στο ρωσικό έδαφος.

582db3fa1dc524141b8b4a7a

Η διεύθυνση του ιστότοπου LinkedIn προστέθηκε στο μητρώο των παραβατών αυτού του νόμου, ο οποίος ετέθη σε ισχύ το 2015, γεγονός για το οποίο ειδοποιήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι, και, κατά συνέπεια, υποχρεώθηκαν είναι αποκλείσουν την πρόσβαση, αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας ελέγχου των τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor.

Η πρόσβαση στον ιστότοπο ήταν δυνατή σήμερα το μεσημέρι, αλλά ορισμένοι διακομιστές ανακοίνωσαν ότι θα εφαρμόσουν αμέσως την απόφαση, η οποία ελήφθη από δικαστήριο τον Αύγουστο και επικυρώθηκε από δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 10 Νοεμβρίου.

Με ανακοίνωσή του στο AFP ο ιστότοπος γνωστοποιεί ότι πληροφορείται από μέλη του ότι δεν έχουν πρόσβαση στο LinkedIn.

Η αμερικανική εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της από την Microsoft, καταγγέλλει μία απόφαση που επηρεάζει «εκατομμύρια μέλη» στη Ρωσία και δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για μία συνάντηση με τις ρωσικές αρχές.

Ο ιστότοπος LinkedIn έχει περισσότερα από 467 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, τα 6 εκατομμύρια από τα οποία βρίσκονται στη Ρωσία.

Στόχος σφοδρών επικρίσεων από τους παράγοντες του τεχνολογικού τομέα, ο ρωσικός αυτός νόμος υποχρεώνει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις μηχανές αναζήτησης και τα ξένα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης να αποθηκεύουν στη Ρωσία τα προσωπικά δεδομένα των ρώσων χρηστών.

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα, τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» και χτύπησαν ζευγάρι

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα, τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» και χτύπησαν ζευγάρι

Ακόμα, αφαίρεσαν από τα θύματα δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 400 ευρώ.

Δέσποινα Βανδή: «Βγήκαμε με προστασία από την Τουρκία» – Η αποκάλυψη συνεργάτιδας της τραγουδίστριας

Δέσποινα Βανδή: «Βγήκαμε με προστασία από την Τουρκία» – Η αποκάλυψη συνεργάτιδας της τραγουδίστριας

Ντόρο έχει προκαλέσει η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει συναυλία της στην Τουρκία