Newsroom

Newsroom

Ρωσική κυριαρχία στο διάστημα με νέο τύπο Σογιούζ – Από το 2018 επιστροφή της NASA στο διάστημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αμερικανίδα αστροναύτης, Ρώσος κοσμοναύτης και Ιάπωνας αστροναύτης, αποτελούν το πλήρωμα του ρωσικού διαστημοπλοίου Soyuz MS-01, που ξεκίνησε με ασφάλεια από το Καζακστάν, για το διήμερο ταξίδι γύρω από την Γη και την τετράμηνη παραμονή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

577e1ce81dc524aa5f8b4c80

Η Αμερικανίδα αστροναύτης της NASA Καθλίν (Κέιτ) Ρούμπινς, ο Ρώσος κοσμοναύτης Ανατόλι Ιβανίσιν και ο Ιάπωνας αστροναύτης Τακούγια Ονίσι απογειώθηκαν από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στις 4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας.

Οι τρεις αστροναύτες θα φτάσουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου στον Σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά περίπου 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, για να ξεκινήσουν μια αποστολή διάρκειας τεσσάρων μηνών.

Η Ρούμπινς, ο Ιβανίσιν και ο Ονίσι θα συναντηθούν με τον αστροναύτη της NASA και διοικητή του Σταθμού Τζεφ Ουίλιαμς και δύο Ρώσους κοσμοναύτες που βρίσκονται στον Σταθμό από τον Μάρτιο.

Η εκτόξευση αποτελεί την πρώτη πτήση της νέας γενιάς της διαστημικής κάψουλας Soyuz, οι οποίες είναι αυτή τη στιγμή οι μόνες που μπορούν να μεταφέρουν αστροναύτες και κοσμοναύτες προς και από τον Σταθμό, ένα έργο αξίας 90 δισεκατομμυρίων ευρώ (100 δις δολάρια) στο οποίο συμμετέχουν 15 χώρες.

Η NASA ευελπιστεί πως θα μπορέσει να επαναφέρει το 2018 τις αμερικανικές αποστολές στο διάστημα, σε κάψουλες ή οχήματα που κατασκευάζονται από την αεροναυπηγική εταιρεία Boeing και την εταιρεία Space Exploration Technologies, γνωστή ως SpaceX.


«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

mesi

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

Μπελάδες για την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής και τον Λιονέλ Μέσι λόγω των όσων συνέβησαν…