Σάλος με βίντεο που δείχνει τον Μητροπολίτη Κέρκυρας να διώχνει ΑμεΑ που ήθελε να πάρει την ευχή του

Η Μητρόπολη βγάζει fake news την είδηση που την δημοσίευσε ο αρχισυντάκτης από τα Ellinika Hoaxes.

mhtsropolitis

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο, σύμφωνα με το οποίο ο Μητροπολίτης Κέρκυρας  απωθεί παιδί  ΑμεΑ που ήθελε να πάρει την ευχή του. Το παράδοξο στην υπόθεση αυτή, είναι ότι το βίντεο το δημοσίευσε στο facebook o αρχισυντάκτης από τα Ellinika Hoaxes, προκαλώντας την οργή αρκετών χρηστών της ψηφιακής πλατφόρμας.

Στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής:

«Προσέξτε αυτή τη σκηνή. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος δίνει εντολή να απομακρύνουν το παιδί με ειδικές ανάγκες που θέλει να πάρει την ευχή του.

Την εντολή εκτελεί το δεξί του χέρι, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Γνωστός στους εκκλησιαστικούς κύκλους και πολυγραφότατος με τα γνωστά “αγάπη στον πλησίον” κλπ. Θλίψη και ντροπή.

(Σημ.: Το τυπικό θέλει πρώτα να παίρνουν ευχή οι ιερείς, μοναχοί κλπ, και ύστερα οι λαϊκοί. Το άτομο ΑΜΕΑ (νοητική υστέρηση) έπρεπε να μην απομακρυνθεί. Να πάρει πρώτο την ευχή και όχι τελευταίο, όπως φαίνεται στο τέλος της διαδικασίας , διότι σύμφωνα με τον Ιησού: “οι καθαροί τῇ καρδίᾳ… αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν”)».

 

Η απάντηση της Μητρόπολης Κέρκυρας

Άμεση ήταν η απάντησή της  Μητρόπολης Κέρκυρας  που  έκανε λόγο για fake news, από τον  Δημήτρη Αλικάκο, επικαλούμενη το πλήρες βίντεο του περιστατικού που συνέβη κατά τον Εσπερινό για τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση με τίτλο «προς αποκατάσταση της αλήθειας», η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της μητρόπολης, αναφέρεται:

«Σε ανάρτηση ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, την οποία αναπαρήγαγαν διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δημοσιεύθηκε ότι ο Μητροπολίτης Κερκύρας έδωσε εντολή να διώξουν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες για να μην πάρει δήθεν την ευχή του κατά την τέλεση του εσπερινού της πανηγύρεως του Αγίου Σπυρίδωνος στις 11 Δεκεμβρίου 2023.

Η ανάρτηση είναι κλασικό παράδειγμα fake news. Ο συγκεκριμένος νέος βοηθά στο Ιερό προσκύνημα ως αναγνώστης και ως ιερόπαις, όπως η παράδοση της Εκκλησίας μας προβλέπει, και αυτό που του λέχθηκε ήταν να πάει στο ιερό του Αγίου, για να βοηθήσει, όπως είθισται.

Το βίντεο ανηρτήθη μονταρισμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε να δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις. Αν κάποιος έκανε τον κόπο να το παρακολουθήσει ολόκληρο λίγο παρακάτω (από το σημείο 6.13 έως το 6.15), θα διαπίστωνε ότι ο νέος που είναι ιδιαιτέρως αγαπητός και στον Μητροπολίτη και στους κληρικούς και διακονεί σε όλες τις εκκλησίες της παλιάς πόλης (υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο όμως, σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα, δεν δημοσιεύουμε, αλλά είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου), εισέρχεται στο ιερό, όπως ορίζει η τάξη της Εκκλησίας.

Εκείνη τη στιγμή δεν χρειαζόταν να πάρει ευχή από τον Μητροπολίτη, όπως και ένας άλλος νέος που ακολουθεί και εισέρχεται και αυτός στο ιερό. Επίσης, δεν έλαβαν ευχή από τον Μητροπολίτη και οι αστυνομικές αρχές της πόλης, όπως φαίνεται καθαρά στη συνέχεια του βίντεο, αλλά προσκύνησαν τον Άγιο Σπυρίδωνα και πήγαν στην καθορισμένη θέση.

Είναι προφανές ότι η πρακτική αυτή αποτελεί απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα» κατά του Μητροπολίτη, για τις απόψεις που εκφράζει το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον γάμο των «ομόφυλων ζευγαριών».

Χαμός στην Eurovision: Eπεισόδιο Ισραήλ με την Ολλανδία και την τελευταία να απειλείται με αποκλεισμό

holland

Χαμός στην Eurovision: Eπεισόδιο Ισραήλ με την Ολλανδία και την τελευταία να απειλείται με αποκλεισμό

Δεν έχουν τέλος τα ευτράπελα στη φετινή Eurovision, όπου καταγράφονται αντιδράσεις για τη συμμετοχή του…