Σε καλό κλίμα η κρίσιμη συνάντηση στο Μαξίμου – Ιερώνυμος: Λύθηκαν οι παρεξηγήσεις

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών.

57f54a961dc5249a2d8b45b4

«Λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζεται ο διάλογος για το μάθημα των Θρησκευτικών. Ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι τα βιβλία των θρησκευτικών δεν αλλάζουν για φέτος.

Ο κ. Ιερώνυμος έκανε λόγο για γόνιμο διάλογο με τον πρωθυπουργό. «Έγινε μία συνάντηση, μιλήσαμε, λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις και ο διάλογος για τα Θρησκευτικά θα συνεχισθεί με την συνεργασία πολιτείας – εκκλησίας», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Για γόνιμο διάλογο έκανε λόγο και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος σημείωσε ότι μέσα σε πνεύμα διαλόγου και στο πνεύμα της Ορθοδοξίας θα συνεχιστούν οι επαφές των δύο πλευρών για να βρεθεί η χρυσή τομή. Η Εκκλησία και η πολιτεία προχωρούν ενωμένες μέσα στο πνεύμα του διαλόγου,είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας πολύ γόνιμο τον διάλογο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης κυβερνητικού κλιμακίου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την ηγεσία της Εκκλησίας. Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι τα βιβλία παραμένουν τα ίδια και ο διάλογος συνεχίζεται.

Από πλευράς του ο Νίκος Φίλης, ο οποίος έδωσε κανονικά το παρόν στη συνάντηση, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δογματική αντίληψη. “Θέλουμε το διάλογο” είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας διευκρινίζοντας ότι δεν παγώνει το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Τα νέα προγράμματα θα εφαρμοστούν κανονικά, με τα παλιά βιβλία που έχουν ήδη διανεμηθεί, σημείωσε ο υπουργός Παιδείας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «πολύ καλό κλίμα» στη συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την ηγεσία της Εκκλησίας.Ο κ. Φίλης συμπλήρωσε ότι είναι ευθύνη της πολιτείας η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών, διευκρινίζοντας ότι θα αξιολογηθούν εκ νέου στο τέλος του σχολικού έτους. Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση δεν έχει δογματική αντίληψη και επιθυμεί τον διάλογο, ο οποίος και θα συνεχιστεί.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι υπουργοί Άμυνας Πάνος Καμμένος και Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ τον αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο μητροπολιτης Σπάρτης Ευστάθιος, Μεσογαίας Νικόλαος και Φθιώτιδος Νικόλος καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θ. Παπαγεωργίου. Προηγήθηκε αίτημα του κ. Ιερώνυμου, κατά τη διάρκεια της ιεράς συνόδου της Ιεραρχίας, να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα εντός της ημέρας.

Η ιερά συνοδος διέκοψε μετά την υποβολή του αιτήματος και θα συνεχίσει τις εργασίες της αύριο Πέμπτη. Στη συνάντηση έδωσαν το παρών και ο Πάνος Καμμένος, αλλά και ο Νίκος Φίλης, και η Ολγα Γεροβασίλη.

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ 2048x1365 1

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας 19χρονης από…

Συναγερμός στη Νέα Χαλκηδόνα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα – Έδωσαν περιθώριο μιας ώρας

Ektakti Epikairotita 0

Συναγερμός στη Νέα Χαλκηδόνα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα – Έδωσαν περιθώριο μιας ώρας

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι έλεγχοι των Αρχών στο κτήριο…