Newsroom

Newsroom

Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πανώλη στα αιγοπρόβατα

Θα ισχύει για έξι μήνες

panoli provata2

Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης κηρύχθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων πανώλης σε αιγοπρόβατα.

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, η εν λόγω κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για τις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα ισχύει για έξι μήνες, δηλαδή έως και 17 Ιανουαρίου 2025.

«Η εν λόγω κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας για την Περιφέρειας Θεσσαλίας εκδίδεται λόγω επαπειλούμενου κινδύνου εξάπλωσης της ζωωνόσου της πανώλης των μηρυκαστικών, που αρχικά εμφανίστηκε στην Π.Ε. Τρικάλων και εξαπλώθηκε και στην Π.Ε. Λάρισας, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσες δράσεις όπως αυτές προβλέπονται στο σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση των ασθενειών, του Παραρτήματος I του π.δ. 138/1995 (σχετικό 9) και θα συμβάλουν στην αποτροπή εξάπλωσης της νόσου.

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πιερίδη για εξωφρενική τιμή ξαπλώστρας στη Βουλιαγμένη: «Το νούμερο που βλέπω εκεί είναι αληθινό» (Video)

Έβρος: Σοβαρό επεισόδιο στο Σουφλί – Πυροβόλησαν συνοριοφύλακα

Σάλος με την Πάολα: Eρμήνευσε Μικρούτσικο και έπεσαν βροχή τα οργισμένα μηνύματα στο Χ εναντίον της

Fake δημοσίευμα από το enikos.gr σε βάρος της Έλενας Ακρίτας – Τι κατήγγειλε η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

thalassa 3

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική…