Newsroom

Newsroom

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λέρος: Εκδηλώθηκαν φαινόμενα λειψυδρίας

Για τον επόμενο μήνα η Λέρος θα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

5149410

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα μήνα τέθηκε η Λέρος, εξαιτίας της λειψυδρίας, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέρου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 25 Ιουλίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Το αίτημα είχε καταθέσει ο δήμαρχος του νησιού Τιμόθεος Κωττάκης, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες του κατεπείγοντος, ώστε να αποδεσμευθούν οι πόροι από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για να μεταφερθεί νερό με υδροφόρα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού το συντομότερο δυνατό».

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Εύβοια: Ανήλικος πήρε τελικά τη νταλίκα του πατέρα του και σκότωσε τον 15χρονο – Ήταν συμμαθητές

Επικό τρολ Ατζαράκη σε Κουτσελίνη για τα χάμπουργκερ και τον Λύτρα – «Αλήθειες (μόνο) με τον Διονύση» (Video)

Συγκλονίζει τροχαίο στην πλατεία Βικτωρίας: Οδηγός τραυμάτiσε παιδάκι και ούρλιαζε από το σοκ (video)

Πού τα βρίσκετε τα λεφτά, μωρέ;