Newsroom

Newsroom

«Σε λίγες ώρες αναχωρώ από την Ελλάδα» – Το αντίο του Jo Di και κάποιες σκέψεις για τις ευρωεκλογές

«Χαίρομαι που δεν χρειάστηκε να κάνω καμία έκπτωση», σημειώνει ο Jo Di

Jo Di

Λίγες μέρες μετά τη μάχη των ευρωεκλογών, την οποία έδωσε και ο ίδιος ως υποψήφιος με το ΜέΡΑ25, ο Jo Di λέει «αντίο» και καταθέτει κάποιες πρώτες σκέψεις για όσα «γέννησε» η κάλπη της Κυριακής.

«Άλλωστε οι εκλογές είναι απλώς ένα βήμα. Ένα ταξίδι που ξεκινάει και τελειώνει. Και το καλό είναι να ξέρεις και το πότε πρέπει να το ξεκινάς και πάνω απ’ όλα το πότε να το τελειώνεις. Για μένα αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία “εκλογική συμμετοχή” στην Ελλάδα», γράφει στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Ιωακειμίδης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Jo Di

«Σε λίγες ώρες αναχωρώ από την Ελλάδα.

🔷Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Μια μεγάλη λύπη για το ότι δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον εκλογικό μας στόχο. Μια ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία για την εκρηκτική άνοδο της αποχής και την ταυτόχρονη στήριξη των κομμάτων της ακροδεξιάς και όσων σχηματισμών στηρίζουν τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη – και στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.

🔶Έχω όμως και μια απερίγραπτη χαρά. Για όλους/όλες και όλ@ εσάς που είχα την ευκαιρία και την τύχη να συναντήσω στην διάρκεια της περιοδείας μου στην Ελλάδα αυτόν τον ενάμιση μήνα.

💟Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πραγματικά μέσα από την καρδιά μου για την ζεστασιά και την αγάπη που έλαβα όλες αυτές τις μέρες. Για τις “εξομολογήσεις” σας, τους προβληματισμούς σας, τα όνειρα και τις προσδοκίες που μοιραστήκατε μαζί μου.

🗺️Από την ακριτική Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα, την Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Κοζάνη, τον Βόλο, την Λάρισα, την Λαμία, την Πάτρα, την Σητεία, τον Άγιο Νικόλαο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, το Ηράκλειο και φυσικά εδώ στην Αττική.

☑️Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΜέΡΑ25 που μου έκανε την τιμητική πρόταση να συμμετέχω σε αυτές τις ευρωεκλογές στο ενωτικό ψηφοδέλτιο.

➕Και φυσικά με αυτή την ευκαιρία, να ευχαριστήσω και τους 5.173 ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι με στήριξαν με έναν σταυρό, στο ψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

✅Χαίρομαι που δεν χρειάστηκε να κάνω καμία έκπτωση στην διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου σε καμία από τις ηθικές μου αξίες. Δεν χρειάστηκε να πω ή να υποστηρίξω πράγματα που δεν πιστεύω. Να κάνω πράγματα που δεν είμαι σύμφωνος με αυτά.

👍Προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και την αξιοπρέπειά μου, σε όλων των ειδών τις επιθέσεις που δέχτηκα κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής. Περισσότερο για να μην βλάψω επ’ ουδενί την κοινή μας προσπάθεια, μιας και δεν είναι ατομικό “σπορ” η κάθοδος με κάποιον κομματικό σχηματισμό στις εκλογές – έστω και με την ιδιότητα του ανεξάρτητα συνεργαζόμενου, όπως έγινε στην περίπτωσή μου.

✊Όπως έγραψα και το βράδυ των εκλογών, για κάποιους ο αγώνας μόλις τέλειωσε. Για εμάς δεν θα σταματήσει ποτέ. Άλλωστε οι εκλογές είναι απλώς ένα βήμα. Ένα ταξίδι που ξεκινάει και τελειώνει. Και το καλό είναι να ξέρεις και το πότε πρέπει να το ξεκινάς και πάνω απ’ όλα το πότε να το τελειώνεις. Για μένα αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία “εκλογική συμμετοχή” στην Ελλάδα.

😈Από τις 7μμ το βράδυ των εκλογών νιώθω μια ανακούφιση που θα μπορέσω, χωρίς την παραμικρή συνέπεια για κάποιον κομματικό σχηματισμό, να συνεχίσω αυτό που κάνω μόνος εδώ και 15 χρόνια. Να ενοχλώ την εξουσία και τα δεκανίκια της.

✌️Συνεχίζουμε!»

Ειδήσεις σήμερα:

Χαμός στο OPEN με τους χαρακτηρισμούς Μπογδάνου: «Την είδατε; Κήτος, βυτίο» – Η αντίδραση της Τσολάκη (video)

Ο Σπίρτζης προανήγγειλε την επιστροφή Τσίπρα: «Θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης της κεντροαριστεράς»

Χανιά: Ποια ήταν η αιτία του τσακωμού του ναυαγοσώστη με τα 5 άτομα (video)

Αργεντινή: Πέρασε για μία ψήφο το πακέτο-όλεθρος του… Terminator Μιλέι

Καυστική απάντηση Κοτζιά σε Σαμαρά : «Υπέγραφε κείμενα στην ΕΕ με αναφορές σε … νέτα σκέτα Μακεδονία»

Κοτζιάς

Καυστική απάντηση Κοτζιά σε Σαμαρά : «Υπέγραφε κείμενα στην ΕΕ με αναφορές σε … νέτα σκέτα Μακεδονία»

Ο Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτησή του στο Facebook, απάντησε σκωπτικά στους ισχυρισμούς του Αντώνη Σαμαρά…