Σε πανικό ο Κικίλιας για την φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δεν περιμέναμε τέτοια φωτιά τον Οκτώβριο (video)

Εξηγήσεις, αλλά και δικαιολογίες, από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την φωτιά στην Κορινθία

kikilias ypoyrgeio

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (1/9), ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει, αλλά και να δικαιολογήσει τα αδικαιλόγητα για την έκταση που έχει πάρει η πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο, η οποία εκδηλώθηκε την Κυριακή και πλέον κατευθύνεται προς τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Ο υπουργός, ο οποίος μέσα στον πανικό του, δείγμα ότι για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο, έκανε λόγο για «πολύ μεγάλες δυσκολίες, λόγω του ανάγλυφου», ενώ ανάφερε πως «δεν την περιμέναμε τέτοια περίοδο». Στη συνέχεια, κατάλαβε αργά πλέον καθώς έχουν καεί πάνω από 50.000 στρέμματα και δυο άνθρωποι, πως «η κατάσταση είναι σοβαρή και έχει μια κρισιμότητα».

Μάλιστα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας άφησε αιχμές για εμπρησμό, ενώ ζήτησε «ψυχραιμία», λέγοντας κυνικά ότι κάποια στιγμή θα σβήσει η φωτιά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Σοφιανά, Σπατανέικα, στο μέτωπο από τα Σοφιανά προς το Ψανοχώρι και το Μαύρο Όρος.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία και φέρνει αντικυκλώνα – SOS για καταιγίδες και 150 τόνους νερού

Το Ιράν πάτησε το κουμπί: Ξεκίνησε η πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ (video)

Η Καρυστιανού απάντησε για τη συναυλία και το εισιτήριο: «Κρίμα που αμαυρώνεται από ανθρώπους που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο»

Ξεφεύγει η κατάσταση με… τους δημοσιογράφους: Την «έπεσαν» στην Κεφαλογιάννη για μια δήλωση για τον γάμο της

Εργαζόμενοι υποδέχτηκαν με γιουχαρίσματα τον Άδωνι Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Ρίου (video)

Εργαζόμενοι υποδέχτηκαν με γιουχαρίσματα τον Άδωνι Γεωργιάδη στο νοσοκομείο Ρίου (video)

«θερμή» υποδοχή στον υπουργό Υγείας Άδ. Γεωργιάδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα…