Σε ρυθμούς ΠΑΣΟΚ σήμερα η χώρα

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

PASOK PSIFODELTIO

Με την προσδοκία να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας που μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις του αύριο οδεύουν στις κάλπες τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Όλο το προηγούμενο διάστημα, η εκστρατεία των υποψηφίων κύλησε χωρίς ακρότητες και δίχως συντροφικά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ενώ και η τηλεμαχία διεξήχθη σε ήπιους τόνους, κεντρίζοντας την προσοχή όσων την παρακολούθησαν. Στο διάστημα αυτό, το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων, δημιουργώντας συγκρατημένη αισιοδοξία στους οπαδούς του και προσδοκίες για τη συνέχεια.

Οι κάλπες για τις εκλογές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν στις 7 το πρωί της Κυριακής. Οι ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, για να ψηφίσουν τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 19:00 το απόγευμα. Εφόσον δεν δώσει «καθαρή» νίκη ο α’ γύρος, αναμένεται να ακολουθήσει και β’ γύρος στις 13 Οκτωβρίου 2024.

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σ όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι κι υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Όλοι οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των 3 ευρώ. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την ταυτοπροσωπία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ( π.χ δίπλωμα οδήγησης).

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Υποψήφοι σε αυτές τις εκλογές είναι οι εξής «6»:

  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • Χάρης Δούκας.
  • Παύλος Γερουλάνος
  • Νάντια Γιαννακοπούλου
  • Άννα Διαμαντοπούλου
  • Μιχάλης Κατρίνης

 

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στον α’ γύρο και β’ γύρο

Στις 6/10 δικαίωμα ψήφου έχουν Έλληνες πολίτες και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών (γεννηθέντες το έτος 2008).

Προσοχή! Για να ψηφίσει κάποιος στον β’ γύρο πρέπει να έχει ψηφίσει στον α’ γύρο.

Η δραματική έκκληση του Παύλου Ασλανίδη για τη συναυλία για τα Τέμπη: «Ελάτε από όλη την Ελλάδα, αλλά όχι με τρένα» (video)

Η δραματική έκκληση του Παύλου Ασλανίδη για τη συναυλία για τα Τέμπη: «Ελάτε από όλη την Ελλάδα, αλλά όχι με τρένα» (video)

Τι ανέφερε ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος της τραγωδίας των Τεμπών, για την συναυλία μνήμης…