Σε θέσεις μάχης για τα σκουπίδια

[…]

Συνεχίζει, υπό την σκέπη της ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ – ΟΤΑ η οποία αποφάσισε να μην βγουν σήμερα τα απορριμματοφόρα των δήμων για να συλλέξουν τα σκουπίδια από τα ευαίσθητα σημεία της πόλης. Την ίδια ώρα ανοιχτός είναι ο ΧΥΤΑ της Φυλής με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να περιφρουρούν το χώρο και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει κατά της απεργίας ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Νωρίτερα σήμερα το αρμόδιο συμβούλιο του Πλημμελειοδικείου απέρριψε την αίτηση αυτοεξαίρεσης από την εκδίκαση της υπόθεσης που είχε υποβάλλει η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώ αυτή την ώρα εξετάζεται η αίτηση να εξαιρεθεί η πρόεδρος από την εκδίκαση της υπόθεσης που έχουν υποβάλλει από το Σάββατο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν αποφασίσει από σήμερα καθημερινές στάσεις εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 γεγονός που ενδεχομένως να μην επιτρέψει, λόγου χρόνου την εκδίκαση της υπόθεσης.

Παράλληλα  ο κ.Καμίνης μιλώντας σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς σήμερα το πρωί  έκανε έκκληση στους εργαζόμενους να μαζέψουν τα σκουπίδια από ευπαθή σημεία όπως νοσοκομεία και σχολεία και τόνισε για άλλη μια φορά ότι διακυβεύεται η δημόσια υγεία και πως πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Μάλιστα μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι είπε ότι “το μόνο που απομένει είναι ο στρατός”.

Χαρακτήρισε δε την απεργία παράνομη και καταχρηστική και τόνισε πως κανείς από τους απεργούς  δεν πληρώθηκε και δεν πρόκειται να πληρωθεί , ενώ είπε πως αν χρειαστεί θα καταργήσει τον οργανισμό καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της  ΠΟΕ – ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ99,5” τόνισε πως η αποκομιδή από ιδιώτες γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους και υπογράμμισε πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με καταλήψεις γκαράζ και κτιρίων. Ακόμη ανέφερε ότι έπειτα και από την απόφαση της κυβέρνησης να εξυπηρετούνται τα επείγοντα δρομολόγια από ιδιώτες οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αποφάσισαν να απέχουν από  την  αποκομιδή σκουπιδιών από τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τις λαϊκές αγορές.
http://www.enet.gr

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

Μπελάδες για την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής και τον Λιονέλ Μέσι λόγω των όσων συνέβησαν…