Newsroom

Newsroom

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα από το «112» σε κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

2024 06 26 080735
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Ακούμια Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα μέτωπο με έκταση δύο χιλιομέτρων που ξεκινά από τα Σακτούρια, τα Ακούμια και φτάνει μέχρι την Αγία Παρασκευή, καίγοντας χορτολιβαδική κυρίως έκταση, ενώ κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι έχουν καεί και ζώα. Νωρίς το πρωί το μεγάλο μέτωπο τέθηκε σε ύφεση, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις δεν άφησαν περιθώρια εφησυχασμού.

Στο σημείο, σύμφωνα με το neakriti.gr, βρίσκονται και επιχειρούν 50 πυροσβεστικά οχήματα με 150 άνδρες από όλη την Κρήτη και 18 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας, ενώ νωρίς το πρωί σηκώθηκαν και δύο ελικόπτερα από το Ηράκλειο, καθώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις με μικρότερες εστίες φωτιάς, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεσή της.

Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Ακούμια Ρεθύμνου. Στο σημείο από το ξεκίνημά της επιχειρούσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η Πολιτική Προστασία της Κρήτης ήταν από νωρίς σε επιφυλακή, ώστε αν χρειαζόταν να εκκενωθούν οικισμοί και εάν η φωτιά έφτανε μέχρι τη θάλασσα να εκκενωθούν και ξενοδοχεία. Μάλιστα είκοσι λεπτά πριν τις 2 το πρωί εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους των περιοχών Σαχτούρια, Κάτω Σαχτούρια, Άγιος Πεύλος, Αγία Παρασκευή, Τριόπετρα, Ακούμια, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.
2024 06 26 080245

Χαμόγελο του Παιδιού για Κέρκυρα: Είχαμε ενημερώσει δύο φορές από το 2021 για την 49χρονη

Χαμόγελο του Παιδιού

Χαμόγελο του Παιδιού για Κέρκυρα: Είχαμε ενημερώσει δύο φορές από το 2021 για την 49χρονη

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα ότι η 11χρονη κόρη του ζευγαριού κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι…

Κατερίνα Στεφανίδη για Μαρινέλλα: «Η μισή χώρα πιστεύει ότι μετά τα 50 πρέπει να φοβάσαι να ζήσεις»

licensed image

Κατερίνα Στεφανίδη για Μαρινέλλα: «Η μισή χώρα πιστεύει ότι μετά τα 50 πρέπει να φοβάσαι να ζήσεις»

Το δικό της σχόλιο για την κατάρρευση της Μαρινέλλας στην σκηνή του Ηρωδείου έκανε η…