Σεισμός στην Τουρκία: Πώς η Sugar η σκυλίτσα έσωσε εγκλωβισμένο

«Είχαμε βάλει θερμικές κάμερες για να δούμε τι γίνεται μέσα και μας βοήθησε η Sugar»

Καταγραφή

Στο MEGA μίλησε και ο Χάρης Πασχαλίδης, μέλος της επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη Sugar, τη σκυλίτσα και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στο να βρεθεί ένας εγκλωβισμένος στην Τουρκία

«Η κατάσταση είναι δραματική μέσα στην πόλη. Είναι μία πόλη ισοπεδωμένη, έχουν ερείπια παντού. Μέχρι και χθες απεγκλωβίζαμε κόσμο και σε συνεργασία με άλλες ομάδες καταφέραμε να εντοπίσουμε ένα επιζών. Οι κάτοικοι είναι έξω στους δρόμους και καίνε ότι βρουν για να ζεσταθούν».

Σύμμαχος στον αγώνα τους η σκυλίτσα Sugar, η οποία μάλιστα κατάφερε να εντοπίσει έναν εγκλωβισμένο κάτω από τα χαλάσματα πολυκατοικίας.

«Σε 4όροφη πολυκατοικία ψάχναμε να βρούμε έναν άνθρωπο, γιατί ακουγόταν κάποιος θόρυβος. Είχαμε βάλει θερμικές κάμερες για να δούμε τι γίνεται μέσα και μας βοήθησε η Sugar, γιατί είχε εκπαιδευτεί σε αυτό, να βρίσκει ζωντανούς εγκλωβισμένους. Είχαμε όλα τα μέσα και την τελική βολή την έδωσε η Sugar», είπε.

Σημαντική είναι η συνδρομή και της ομάδας Rescue.gr, η οποία ενεργεί εθελοντικά στην περιοχή με στόχο τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό ανθρώπων.

Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για όσους έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια. Οι διασώστες δίνουν σωστή μάχη για τον απεγκλωβισμό τους, καθώς όσο περνούν οι ώρες ο φόβος πως υπάρχουν άνθρωποι που θα ταφούν ζωντανοί γίνεται όλο και πιο έντονος.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η είσοδος της αποστολής της Παλαιστίνης στην τελετή έναρξης (video)

Η Παλαιστίνη έκανε την είσοδό της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους αθλητές…