Σιβηρία: Τουλάχιστον 41 παιδιά νεκρά από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκ των οποίων, τα 41 είναι παιδιά από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Κυριακή σε εμπορικό κέντρο με χώρους ψυχαγωγίας στην περιοχή Κεμέροβο της Σιβηρίας.

5ab8b7ee1dc524927c8b4638

Σύμφωνα με τις αρχές, 44 άνθρωποι τραυματίστηκαν και από αυτούς δέκα νοσηλεύονται. Ωστόσο, περισσότερα από δέκα παιδιά αγνοούνται ακόμα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε έναν από τους υψηλότερους ορόφους του εμπορικού κέντρου Zimnyaya Vishnya και πολλά από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε κινηματογραφική αίθουσα.

Τα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα συγκλονίζουν αφού πυκνοί καπνοί έχουν τυλίξει το κτίριο ενώ άνθρωποι πηδάνε από τα παράθυρα του κτιρίου για να γλιτώσουν από τις φλόγες.


Το εμπορικό κέντρο, το οποίο άνοιξε το 2013, διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες, εστιατόρια, μια σάουνα, μια αίθουσα μπόουλινγκ και έναν μικρό ζωολογικό κήπο.

Ο Γιεβγκένι Ντεντιουκίν της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων της περιοχής του Κεμέροβο, δήλωσε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μια έκταση περίπου 1.500 τμ.

Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν και ανακρίνονται, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας του εμπορικού κέντρου, σύμφωνα με την Επιτροπή. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο ιδιοκτήτης του εμπορικού κέντρου.

Tροχαίο στην Μεσσηνία: Στην ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα διακομίζεται ο πολυτραυματίας 19χρονος (video)

Tροχαίο στην Μεσσηνία: Στην ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα διακομίζεται ο πολυτραυματίας 19χρονος (video)

Ο 19χρονος που έφερε πολύ σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε αρχικά σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στην Καλαμάτα…