Σιρέλ Γκολάν: Αυτοκτόνησε η 22χρονη που επέζησε από την 7η Οκτωβρίου – «Το Ισραήλ τη σκότωσε δύο φορές»

«Έχασα την αδερφή μου αλλά θέλω να φωνάξω ώστε να μην χάσουν και άλλοι τους αγαπημένους τους», αναφέρει ο Εγιάλ, αδερφός της 22χρονης

israil

Η 22χρονη Σιρέλ Γκολάν ανήμερα των γενεθλίων της, το βράδυ της Κυριακής (20/10), βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Ποράτ του Ισραήλ καθώς φαίνεται ότι έπασχε από μετατραυματικό σοκ μετά τα όσα συνέβησαν στο φεστιβάλ μουσικής Nova ανήμερα των γενεθλίων της.

Σύμφωνα με τους Times Of Israel στο κινητό της τηλέφωνο είχε γεμίσει από ευχετήρια τηλεφωνήματα και SMS, ενώ η οικογένειά της με πρώτο τον αδερφό της Εγιάλ, κατηγορούν την κυβέρνηση του Ισραήλ ότι δεν πρόσφερε καμία βοήθεια τους τελευταίους 12 μήνες.

Η Σιρέλ και ο σύντροφός της Άντι ήταν στο φεστιβάλ Nova την ώρα της επίθεσης της Χαμάς, με τους δύο τους να μπαίνουν αρχικά  σε ένα όχημα με στόχο να διαφύγουν από το φεστιβάλ αλλά σύντομα κατάλαβαν, όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ότι δεν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν.

Έτσι εγκατέλειψαν το όχημα και κρύφτηκαν για ώρες κάτω από έναν θάμνο όπου τους εντόπισε ο αστυνομικός Ρέμο Σαλμάν ελ-Χοζαγιέλ, ο οποίος επίταξε ένα όχημα με το οποίο έσωσε συνολικά 200 άτομα από το φεστιβάλ Nova ενώ δεχόταν τα πυρά των παλαιστίνιων τρομοκρατών.

Όλο αυτό τον καιρό η Σιρέλ παρουσίασε συμπτώματα της διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD) και χρειάστηκε να νοσηλευτεί δύο φορές, μολονότι, όπως λέει η οικογένειά της δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ως ασθενής με PTSD.

«Το κράτος σκότωσε την Σιρέλ» δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα Ynet, ο αδερφός της 22χρονης, Εγιάλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν διαπίστωσε ότι η Σιρέλ είχε απομακρυνθεί από τους ανθρώπους και την κάλεσε να ζητήσει βοήθεια, εκείνη του απάντησε ότι σε καμία στιγμή δεν είχε βοηθηθεί από κρατικές υπηρεσίες και ότι κάθε βοήθεια που είχε λάβει ήταν από την οργάνωση των επιζήσαντων και συγγενών των θυμάτων.

YouTube video player

«Η μητέρα μου υποχρεώθηκε σε πρόωρη συνταξιοδότηση για να είναι δίπλα στην κόρη της. Δεν φύγαμε από δίπλα της ποτέ. Η μόνη φορά που συνέβη αυτό ήταν σήμερα, και εκείνη αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της» πρόσθεσε ο Εγιάλ μιλώντας στο Channel.

Με αφορμή την τραγική κατάληξη της αδερφής του, ο Εγιάλ Γκολέν κάλεσε το κράτος του Ισραήλ να «ξυπνήσει», διαφορετικά θα υπάρξουν και άλλα τέτοια περιστατικά αυτοκτονίας:

«Έχασα την αδερφή μου αλλά θέλω να φωνάξω ώστε να μην χάσουν και άλλοι τους αγαπημένους τους».

Από την πλευρά του το υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Ισραήλ απάντησε ότι «παρέχουμε μέτρα βοήθειας και στήριξης με πολλούς τρόπους σε όσους επέζησαν του φεστιβάλ» καλώντας όσους επιζήσαντες της επίθεσης της Χαμάς νιώθουν την ανάγκη για βοήθεια να επικοινωνούν με το υπουργείο είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζαραλίκος: Αρχηγός κόμματος του έκανε μήνυση επειδή τον σατίριζε – «Δεν κινήθηκε δικαστικά εναντίον αυτών…»

Τουρκία: Σάλος με τη «συμμορία των βρεφών» – 21 νεκρά μωρά και 9 ιδιωτικά νοσοκομεία κλειστά

Η δημοσιογράφος Μαρία Ψαρρά «ξεμπροστιάζει» Αυτιά – Οικονόμου για τις τιμές και τους μισθούς στο Βέλγιο: «Tην επόμενη πάμε μαζί για ψώνια!»

Πάνος Παπανικολάου: «Ο Άδωνις δεν παίζει κανένα ρόλο στο υπουργείο Υγείας – Αυτοί κάνουν κουμάντο»

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Ραφήνα: «Ξεκόλλησε» φωτιστικό σε σχολείο και έπεσε πάνω στο κεφάλι καθηγήτριας

Ραφήνα: «Ξεκόλλησε» φωτιστικό σε σχολείο και έπεσε πάνω στο κεφάλι καθηγήτριας

Η καθηγήτρια ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες

Κυνηγοί παιδόφιλων: Η ομάδα ισχυρίζεται πως τσάκωσε αστυνομικό που ρωτούσε αν είναι παρθένα υποψήφιο ανήλικο θύμα του

Κυνηγοί παιδόφιλων: Η ομάδα ισχυρίζεται πως τσάκωσε αστυνομικό που ρωτούσε αν είναι παρθένα υποψήφιο ανήλικο θύμα του

Πώς με ψεύτικα προφίλ κοριτσιών οι αυτόκλητοι τιμωροί ανώμαλων αρχίζουν την επιχείρηση «σύλληψής» τους