ΑΚ

Αντιλιάν Κοτζάι

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Έρχεται καμπάνα στη ΝΔ για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ψάχνει αφήγημα η κυβέρνηση για τα σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του Εξωτερικού

mitsotakis asimakopoyloy 0

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να βγει το τελικό πόρισμα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για τα σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του Εξωτερικού, από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα «σκάει μεγάλη καμπάνα» στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν βγει η τελική απόφαση της ανεξάρτητης αρχής στο Μαξίμου επικρατεί αναστάτωση και ένα κλίμα όπου όλοι είναι εναντίον όλων.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΑΠΔΠΧ, μετά και τις αναφορές του πρώην γραμματέα Αποδήμων του κόμματος Νίκου Θεοδωρόπουλου περί «άνωθεν κομματικής εντολής», τονιζόταν ότι από το περιεχόμενο των νέων στοιχείων, «προκύπτει η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των σε αυτά προβαλλόμενων ισχυρισμών, εν όψει των αντικρουόμενων ισχυρισμών των ελεγχομένων σχετικά με το εάν η εξεταζόμενη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων έλαβε χώρα προς επίτευξη σκοπών και μέσων που καθορίσθηκαν από την ΝΔ διά στελεχών της στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους ή από τα τελευταία ως φυσικά πρόσωπα».

Ο ένας προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες στον άλλον

Η αίσθηση που επικρατεί στο Μαξίμου είναι ότι το γαλάζιο κόμμα δεν θα βγει αλώβητο από την απόφαση της ανεξάρτητης αρχής, με αποτέλεσμα ο καθένας να δημιουργεί δικά του αφηγήματα για να γλιτώσει την πολιτική φθορά. Όπως ακούγεται σε γαλάζιους κύκλους πολλοί κατηγορούν για τη διαχείριση της συγκεκριμένης υπόθεσης τον Γιώργο Μυλωνάκη, ο οποίος έκανε την περίφημη «έρευνα του Μαξίμου».

Ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό, που όταν έκανε την έρευνα του Μαξίμου, ήταν γενικός γραμματέας της Βουλής έριξε την καυτή πατάτα του σκανδάλου στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να «προστατέψει» τη Νίκη Κεραμέως, την πρώην υπουργό Εσωτερικών. Με αυτή την απόφαση ο Γιώργος Μυλωνάκης είχε σαν σκοπό να κοντύνει και τον Παύλο Μαρινάκη, που όταν εκτυλισσόταν στο σκάνδαλο, ήταν γραμματέας του κόμματος.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ακούγεται ολοένα και περισσότερο ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, που είναι βουλευτής και η κ. Κεραμέως. Ενόχληση επικρατεί και από τη μεριά της νυν γραμματέα της γαλάζιας παράταξης Μαρίας Συρεγγέλα, η οποία φοβάται μη σκάσει μία ενδεχόμενη κακή απόφαση για της ΑΠΔΠΧ στα χέρια της.

Σε αυτή τη συνθήκη των γαλάζιων «αλληλοκαρφωμάτων» στο Μαξίμου φτιάχνουν ήδη τη γραμμή της επόμενης μέρας. Σε ερώτηση του Documentonews (3/10) για το πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση μία ενδεχόμενη απόφαση της αρχής που θα ρίχνει ευθύνες στη ΝΔ για το σκάνδαλο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ας περιμένουμε την απόφαση. Μη μιλάμε υποθετικά. Έχουμε τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές. Και όταν έχουμε την απόφαση θα τοποθετηθούμε και προφανώς πρώτα και πάνω από όλα, οι φερόμενοι ότι έχουν μία ευθύνη, να δούμε ένα θα ασκήσουν τα προβλεπόμενα ένδικα βοηθήματα, ένδικα μέσα που τους δίνει ο νόμος. Αλλά ας μη μιλάμε για κάτι που δεν έχουμε δει».

Τέλος, σημειώνεται ότι εάν επαληθευτούν τα σενάρια για μεγάλη καμπάνα προς της ΝΔ, το πρόστιμο μπορεί να είναι και το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί σε κόμμα στην ιστορία της μεταπολίτευσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ζητά να μεταδοθεί ζωντανά σε όλη τη χώρα η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Στα social media χάρηκαν περισσότερο από τον Βασίλη Κικίλια με την αγορά του σπιτιού

Τέμπη: Για 38.000 θεατές η άδεια για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο… για 60.000 στη Βίσση – Η αποκάλυψη Ασλανίδη

Η συναυλία για Τέμπη θα τα έχει όλα, ακόμα και εισιτήριο… όλα εκτός από ευθύνες

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Φρίκη στην Κρήτη: Συνταξιούχος καθηγητής κατηγορείται ότι βίαζε επί 24 χρόνια τα ανίψια του

βιασμός διδυμοτειχο

Φρίκη στην Κρήτη: Συνταξιούχος καθηγητής κατηγορείται ότι βίαζε επί 24 χρόνια τα ανίψια του

Οι ενήλικες σήμερα – πέντε γυναίκες και ένας άνδρας – προχώρησαν σε καταγγελίες με πρώτο…

Ακόμα ένας εργαζόμενος στα ΜΜΕ χτυπήθηκε στην Γάζα: Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε κάμεραμαν του Al Jazeera

καμεραμαν

Ακόμα ένας εργαζόμενος στα ΜΜΕ χτυπήθηκε στην Γάζα: Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε κάμεραμαν του Al Jazeera

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται καμεραμάν του Al Jazeera που χτυπήθηκε στο λαιμό από ισραηλινό ελεύθερο…

Οργή στην Συρία για την δολοφονία κορυφαίας γιατρού από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στη Δαμασκό

Rahaf

Οργή στην Συρία για την δολοφονία κορυφαίας γιατρού από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στη Δαμασκό

Σε επιθέσεις εναντίον ιατρικού προσωπικού και νοσοκομείων όπως και στον Λίβανο , που είναι έγκλημα…