Σκάνδαλο υποκλοπών: «Άρωμα» συγκάλυψης και από τον Άρειο Πάγο

Από το «δεν είδα, δεν ξέρω» από τις καταθέσεις των μαρτύρων, φτάσαμε στο ότι και οι πραγματογνώμονες που όρισε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότιδεν βλέπουν κοινό κέντρο ΕΥΠ - Predator

predator

Η εισαγγελική έρευνα για τις υποκλοπές βρίσκεται στην τελευταία στροφή της. Παρά τα συντριπτικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το κοινό κέντρο ΕΥΠ και Predator, οι πραγματογνώμονες φαίνεται να εκτιμούν ότι πρόκειται για «σύμπτωση».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», από το σύνολο της δικογραφίας προκύπτει «ότι από την έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, που πραγματοποιήθηκε μαζί με δύο πραγματογνώμονες του Πρωτοδικείου Αθηνών στην ΕΥΠ, βρέθηκε ότι από τις 116 περιπτώσεις παράνομων παρακολουθήσεων, στις 28 από αυτές υπήρξαν κατά διαστήματα και νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ».

Το ποσοστό αυτό, κατά το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, συνεχίζεται στο δημοσίευμα, «ανέρχεται σε 24%, το οποίο είναι σημαντικό. Όμως σε σχέση με τις 15.304 νόμιμες επισυνδέσεις που πραγματοποίησε η ΕΥΠ από το 2020 ως το 2023 το ποσοστό πέφτει στο 1%, κάτι που εκτιμάται από τους πραγματογνώμονες ως εξαιρετικά χαμηλό για να στηρίξει όσα έχουν καταγγελθεί για παράλληλες παρακολουθήσεις με Predator και από την ΕΥΠ».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Documento , από τον Νοέμβριο του 2022, επί τέσσερις εβδομάδες σερί, η εφημερίδα δημοσίευε ονόματα που εμπλέκονται στις παρακολουθήσεις. Πρωτοκλασάτοι υπουργοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, δημοσιογράφοι, η ηγεσία του στρατεύματος και μία εισαγγελέας (ΕΥΠ) που υπέγραφε σωρηδόν παρακολουθήσεις ενώ ήταν και ίδια «στόχος». Η υπόθεση προκάλεσε σεισμό. Εν συνεχεία, ήρθαν οι λίστες με τα πρόσωπα που βρίσκονταν και στις δύο επίμαχες λίστες: Της ΕΥΠ αλλά και του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απίστευτο φιάσκο στην τελετή έναρξης – Εξαφάνισαν τους σημαιφόρους της ελληνικής αποστολής!

Τραγωδία στην Μεσσηνία: Σε κρίσιμη κατάσταση 19χρονος νεαρός που τραυματίστηκε στο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με 4 νεκρούς

Έξαλλος ο Τσελέντης με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ξέσπασε κατά των δημοσιογράφων η Ρένα Μόρφη: «Για μένα ήταν ο απόλυτος βιασμός»

 

 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αναβάλλεται η πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς – Άνω-κάτω το πρόγραμμα λόγω βροχής

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αναβάλλεται η πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς – Άνω-κάτω το πρόγραμμα λόγω βροχής

Αύριο είναι και η πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη σε μονό (αντίπαλος η Ντάνκα Κόβινιτς) και…