Newsroom

Newsroom

Σκηνικό έντασης στην Κάσο στήνει η Άγκυρα (video)

Ένταση ανοιχτά της Κάσου με 5 τουρκικά και 3 ελληνικά πολεμικά πλοία, γύρω από ιταλικό ερευνητικό

Κασος

Σκηνικό έντασης στήνει στο Αιγαίο η Άγκυρα το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή νοτίως της Κάσου και της Καρπάθου, όπου τις τελευταίες ημέρες πλέει το ιταλικό πλοίο Ievoli Relume και χαρτογραφεί την περιοχή για πόντιση υποβρύχιων καλωδίων για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Κρήτη.

Οι Τούρκοι «υπερασπίζονται» το παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο ,το οποίο υποτίθεται ότι δεν θα παρήγαγε αποτελέσματα, και άρχισαν να αναπτύσσονται μόλις λίγα μίλια έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα όταν το ιταλικό σκάφος διεξήγαγε έρευνα

Το ελληνικό ΠΝ διατάχθηκε με καθυστέρηση να ενισχύσει τις δυνάμεις του στην περιοχή, και με το ρεπορτάζ του OPEN, αυτή τη στιγμή το ιταλικό ερευνητικό σκάφος εξακολουθεί να βρίσκεται σε διεθνή ύδατα νότια της Κάσου, ενώ το ερευνητικό σταμάτησε τη δραστηριότητά του για λόγους ασφαλείας. Την ίδια στιγμή στο σημείο βρίσκονται παραταγμένα και τα ελληνικά και τα τουρκικά πολεμικά πλοία

Στο «κόκκινο» είναι η ένταση στο Αιγαίο και η Κυβέρνηση απλά δεν ανησυχεί

Παρά τις ανησυχίες που υπήρχαν για την πιθανότητα έντασης στην περιοχή, οι τελευταίες πληροφορίες διαβεβαιώνουν ότι η κατάσταση παραμένει ήρεμη και υπό έλεγχο, με πληροφορίες του ΥΠΕΞ να επισημαίνουν πως οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας παραμένουν ανοιχτοί και λαμβάνουν χωρα συνεννοήσεις.

Σχετικά με την ένταση ανοικτά της Κάσου ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση απαντά συνολικά στο θέμα αυτό, λέγοντας ξεκάθαρα ότι επιδιώκει τη διατήρηση του κλίματος διαλόγου και είμαστε αισιόδοξοι σε αυτό. Διάλογος δεν σημαίνει συμφωνία και δεν σημαίνει αφέλεια. Από κει και πέρα στο διάλογο, στο τραπέζι, δεν μπαίνουν ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, εσωτερικής κυριαρχίας, ζητήματα κυριαρχικών δικαιωμάτων, πολιτική όπως είναι οι εκμεταλλεύσεις στα δικά μας χωρικά ύδατα».

 

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο