Newsroom

Newsroom

Σκουριές: Με μεγάλη συμμετοχή oλοκληρώνεται σήμερα o 10ημερος αγώνας

Με επιτυχία φτάνει σήμερα στο τέλος του ο δεκαήμερος αγώνας ενάντια στην καταστροφή του Κακάβου από την εξόρυξη χρυσού στις…

skouries 5

Με επιτυχία φτάνει σήμερα στο τέλος του ο δεκαήμερος αγώνας ενάντια στην καταστροφή του Κακάβου από την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Οι κάτοικοι της περιοχής, τοπικά κινήματα από όλη την Ελλάδα, συλλογικότητες και οικολογικές ομάδες συναντήθηκαν και απόλαυσαν την ομορφιά του βουνού ενώ αντίκρυσαν και τη μεγάλη καταστροφή που έχει προκαλέσει η ελληνικός χρυσός.

Όσοι ανέβηκαν για πρώτη φορά και εκείνοι που είχαν μήνες να ανέβουν στο βουνό αντίκρυσαν μια καταστροφή. Αποψιλωμένες περιοχές, πανέμορφα και υπεραιωνόβια δέντρα κομμένα και κτίρια της εταιρείας να ξεφυτρώνουν στο εργοτάξιο της ελληνικός χρυσός. “Ενάντια στην παράνοια και την καταστροφική μανία κράτους, εταιρειών και κερδοσκόπων …το πανηγύρι της αυθαιρεσίας πρέπει να τελειώσει…” ήταν το σύνθημα του κάμπινγκ στο βουνό που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα.

Κατά τη διάρκεια των δέκα ημερών διοργανώθηκαν συζητήσεις για την αποανάπτυξη,τα «κοινά» αγαθό, το νέο καθεστώς στις φυλακές και τις διώξεις, τα κινήματα και τη τοπικη αυτοδιοίκηση. Οι συμμετέχοντες το απόγευμα συζητούσαν και το βράδυ διασκέδαζαν με συναυλίες, προβολές ταινιών αλλά και υπό τους φυσικούς ήχους του δάσους.

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ 2048x1365 1

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας 19χρονης από…

Συναγερμός στη Νέα Χαλκηδόνα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα – Έδωσαν περιθώριο μιας ώρας

Ektakti Epikairotita 0

Συναγερμός στη Νέα Χαλκηδόνα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα – Έδωσαν περιθώριο μιας ώρας

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι έλεγχοι των Αρχών στο κτήριο…