Σοκ στο Mεξικό: Δήμαρχος δολοφονήθηκε μέσα σε λεωφορείο – Τον πυροβόλησαν 4 φορές

Ο συνταξιούχος πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Σαλβαδόρ Βιλάλμπα, 53 ετών, επέστρεφε από μια συνάντηση με στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Πόλη του Μεξικού όταν ένοπλοι σταμάτησαν το λεωφορείο.

AP24124104383097

Συναγερμός σήμανε στις Μεξικανικές αρχές, έπειτα από τη δολοφονία ενός εκλεγμένου δημάρχου – Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε σε λεωφορείο στην πόλη Ακαπούλκο του Μεξικού, νωρίς το πρωί της Δευτέρας (17/06).

Ο συνταξιούχος πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Σαλβαδόρ Βιλάλμπα, 53 ετών, επέστρεφε από μια συνάντηση με στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Πόλη του Μεξικού όταν ένοπλοι σταμάτησαν το λεωφορείο, ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας Γκερέρο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Milenio ανέφερε ότι τρεις δράστες τράβηξαν τον οδηγό από το λεωφορείο μπήκαν στο όχημα και πήγαν κάθισμα-κάθισμα αναζητώντας τον Villalba μέχρι που κατάφεραν να τον αναγνωρίσουν από μια φωτογραφία πριν τον πυροβολήσουν τέσσερις φορές.

Μια γυναίκα που επέβαινε στο λεωφορείο χτυπήθηκε επίσης από τα πυρά και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο, όπου αναρρώνει και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Τουλάχιστον 34 πολιτικοί υποψήφιοι δολοφονήθηκαν πριν από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου στο Μεξικό, σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Data Civica.

Ο Βιλάλμπα αποφάσισε να διεκδικήσει το αξίωμα αφού ο φίλος του, Jesús González, αρχηγός του Οικολογικού Κόμματος Πράσινων του Μεξικού, δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2023, αφού διατύπωσε κατηγορίες ότι ο δήμαρχος Guadalupe García, ο ξάδερφος του Villalba, τον είχε απειλήσει με βία.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Milenio ανέφερε ότι στον Villalba προσφέρθηκαν χρήματα για να αποχωρήσει από τον αγώνα στην αρχή της εκστρατείας του, αλλά αρνήθηκε να το κάνει.

Ειδήσεις σήμερα:

Κούγιας σε Αναστασοπούλου: «Δεν έχετε το ειδικό βάρος να με ειρωνευτείτε» – Έντονος καυγάς για Λύτρα (video)

Ελληνική Λύση: Ο Κυριάκος Βελόπουλος διέγραψε τον Παύλο Σαράκη

Τι γίνεται στη Λάρισα: Φίδια προκαλούν αναστάτωση στις εστίες – Επιδρομή ιπτάμενων κατσαρίδων

Αμοργός: Η σύντροφος του αγνoούμενου αστυνομικού κατηγορεί τις Ελληνικές αρχές και δηλώνει «απόλυτα αηδιασμένη» (Video)

 

Ύδρα: Αξιωματικός της Πυροσβεστικής παραδέχεται ότι εξέτασε προφορικά τους Καζάκους ολιγάρχες επειδή… βιαζόντουσαν (Έγγραφο)

ΥΔΡΑ κατηγορ

Ύδρα: Αξιωματικός της Πυροσβεστικής παραδέχεται ότι εξέτασε προφορικά τους Καζάκους ολιγάρχες επειδή… βιαζόντουσαν (Έγγραφο)

Χωρίς να δώσουν επίσημη κατάθεση στις ελληνικές αρχές αποχώρησαν από την χώρα μας οι ολιγάρχες…

Γραμματικό-κατασκήνωση: Αγωνία για τα άρρωστα παιδιά-Τα ρίχνει στο… επισκεπτήριο η ιδιοκτήτρια

κατασκηνωση

Γραμματικό-κατασκήνωση: Αγωνία για τα άρρωστα παιδιά-Τα ρίχνει στο… επισκεπτήριο η ιδιοκτήτρια

Συμπτώματα γαστρεντερίτιδας παρουσίασαν δεκάδες που βρίσκονταν σε κατασκήνωση στο Γραμματικό Αττικής

Euro 2024: Βολική ισοπαλία για Σλοβακία και Ρουμανία – Πρόκριση για Βέλγιο και εκτός η Ουκρανία

σλοβακια ρουμανια

Euro 2024: Βολική ισοπαλία για Σλοβακία και Ρουμανία – Πρόκριση για Βέλγιο και εκτός η Ουκρανία

Στην απόλυτη ισορροπία ολοκληρώθηκε ο 5ος όμιλος, μετά τις ισοπαλίες στα ματς Σλοβακία - Ρουμανία…