Newsroom

Newsroom

Σοκάρει ο Μάριος Αθανασίου: «Υπήρξα μάρτυρας ενός πολύ δύσκολου περιστατικού – Ένα κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού»

«Πώς είναι δυνατόν η αστυνομία και δεν λέω για την κακή αστυνομία, την καλή αστυνομία, μην αρχίσουμε να λέμε βλακείες μεταξύ μας, λέμε συνέχεια ότι πρέπει να υπάρχουν καταρτισμένοι αστυνόμοι», αναρωτήθηκε ο Μ. Αθανασίου

4818913 1296x864 1

Ο γνωστός ηθοποιός και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, Μάριος Αθανασίου, ζητάει την αυστηροποίηση των ποινών για τις περιπτώσεις βιασμού, καταρτισμένους αστυνομικούς σε κάθε τμήμα και ανεξάρτητες μονάδες πολιτικής προστασίας με εξειδίκευση.

Ο ίδιος με βίντεο που ανάρτησε στο TikTok αποκάλυψε πως λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό με την κοπέλα που παραλίγο να πέσει θύμα βιασμού στην Σαλαμίνα και την έσωσε ένας άνδρας, έγινα μάρτυρας ενός ακόμα περιστατικού, με μια κοπέλα που είχε πέσει θύμα βιασμού στη Νέα Φιλαδέλφεια να είναι γυμνή στη λεωφόρο και γύρω της κόσμος και αστυνομία.

«Δεν με ενδιαφέρει αν αυτό το λάθος στον ποινικό κώδικα έχει γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ ή όχι.

Γιατί είναι το αγαπημένο μας παιχνίδι εδώ στο διαδίκτυο.

Είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Ωραία, ας αλλάξει τώρα, εδώ και πέντε χρόνια, χθες, αύριο», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Μάριος Αθανασίου

«Χτες υπήρξα μάρτυρας ενός πολύ δύσκολου περιστατικού στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν ένα κορίτσι που είχε πέσει θύμα βιασμού και βρισκόταν το βράδυ σ’ ένα κεντρικό σημείο σε λεωφόρο, γυμνή με κόσμο γύρω γύρω, προσπαθούσε να βοηθήσει, και την αστυνομία.

Αυτοκίνητα περνούσαν, ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Πράγματα που θέλω να σχολιάσω, μου έρχονται στο μυαλό, μου φαίνεται αδιανόητο, δεν μπορεί να το συλλάβει το μυαλό μου.

Πώς είναι δυνατόν η αστυνομία -και δεν λέω για την κακή αστυνομία, την καλή αστυνομία, μην αρχίσουμε να λέμε βλακείες μεταξύ μας- λέμε συνέχεια ότι πρέπει να υπάρχουν καταρτισμένοι αστυνόμοι.

Και πρέπει να υπάρχουν και μπορεί και να υπάρχουν δεν με νοιάζει. Αυτό δεν έχει να κάνει με την κατάρτιση της αστυνομίας, έχει να κάνει με κοινό νου. Εκεί που είσαι, αυτός που είσαι αν έχεις την εξυπνάδα ή την βλακεία στον εγκέφαλο να καταλάβεις ότι δεν είναι δυνατόν μια κοπέλα να βρίσκεται γυμνή στο δρόμο με είκοσι περαστικούς που θέλουν να βοηθήσουν, δεν με νοιάζει γιατί δεν έχει σημασία.

Εκείνη την στιγμή είναι πολύ διαφορετική αυτή η φάση, το σκηνικό και δεν έχεις πάρει τα μέτρα σου αυτή η κοπέλα να βρίσκεται σε πιο προφυλαγμένο περιβάλλον. Μια κουβέρτα, κάτι να βάλεις επάνω.

Να μην πλησιάζει ο κόσμος γύρω-γύρω και φυσικά τα αυτοκίνητα να μην περνούν και να “βλέπουν τηλεόραση” και να παρακολουθούν με περιέργεια αυτό που συμβαίνει», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

«Αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση, μου διέλυσε τον εγκέφαλο. Όπως επίσης και οι ίδιοι οι περαστικοί που ήταν γύρω γύρω και καθόντουσαν έτσι. Αν είχα τραβήξει βίντεο που για ευνόητους λόγους δεν το έκανα θα μιλάγαμε για άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή.

Δηλαδή θα καταλαβαίνατε ότι υπάρχει μια ευθύνη σ’ αυτή την εικόνα, σ’ αυτή την δυσκολία.

Που ούτως ή άλλως είναι μια δύσκολη ιστορία γι’ αυτή την κοπέλα από εδώ και πέρα στην ζωή της.

Για μια ακόμα φορά, με αφορμή αυτά τα περιστατικά θα μιλήσουμε ξανά για την αυστηροποίηση των νόμων. Δεν περνάει από το χέρι μου, αυτό θα το κάνουμε όλοι μαζί.

Αν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό, να το ζητήσουμε, να το απαιτήσουμε, πολίτες είμαστε έχουμε κάθε δικαίωμα.

Νομίζω ότι ο βιασμός και η κακοποίηση και πολύ περισσότερο των ανηλίκων, πρέπει να είναι η αυστηρότερη δυνατή ποινή που μπορεί να υπάρχει σε αυτή τη χώρα», τόνισε.

«Και να μην πηγαίνει πάντα– γιατί αυτό είναι το καθεστώς αυτή τη στιγμή– αν κριθείς ένοχος θα πας με την ελαφρότερη ποινή που ισχύει στον ποινικό κώδικα. Δεν με ενδιαφέρει αν αυτό το λάθος στον ποινικό κώδικα έχει γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ ή όχι.

Γιατί είναι το αγαπημένο μας παιχνίδι εδώ στο διαδίκτυο. Είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Ωραία, ας αλλάξει τώρα, εδώ και πέντε χρόνια, χθες, αύριο.

Είναι δικό μου, το έχω κάνει εγώ το λάθος, μην ψάχνουμε να βρούμε ποιος έχει κάνει το λάθος. Το έχουμε κάνει εμείς, το έκαναν οι άλλοι, δεν με αφορά ποιος το έχει κάνει. Αυτό είναι ανεξάρτητο, αφορά τα παιδιά μας, την κοινωνία μας, τους συνανθρώπους μας. Ωραία κάναμε το λάθος.

Δεν είναι το ζητούμενό μου να κάνω ένα βίντεο και να πρέπει να αποδείξω αν εγώ είμαι σωστός ή οι άλλοι είναι κακοί. Λέμε κάτι που συμβαίνει και πώς μπορούμε να το αλλάξουμε. Αν μπορείτε να το αλλάξετε εσείς, αλλάξτε το εσείς.

Αν μπορούμε να το αλλάξουμε εμείς να το αλλάξουμε εμείς. Αλλά η κουβέντα δεν είναι αμιγώς κομματική. Είναι περισσότερο πολιτική και κοινωνική. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να αλλάξει χθες.

Και δεν θα αναφερθώ σε τίποτα άλλο. Κάποια άλλη στιγμή θα μιλήσουμε και για τις αντιδράσεις που σας αρέσει να έχετε εδώ στο διαδίκτυο, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία η οποία δεν με αφορά και πολύ τελοσπάντων.

Προσπάθησα να κάνω αυτό το βιντεάκι όσο πιο μακριά από το γεγονός γιατί δεν ήθελα να βρίζω πολύ στο βίντεο.

Αλλά ελπίζω κάποια στιγμή αυτό το πράγμα να μπορέσει να αλλάξει τουλάχιστον στον ποινικό κώδικα ή στην προετοιμασία που έχει η Πολιτεία απέναντι σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Γιατί το να αλλάξει στην κάθε οικογένεια και στο κάθε σπίτι το θεωρώ απίθανο».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκδηλώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από τη νύχτα που ο Κ. Μανιουδάκης έπεσε νεκρός στα χέρια της αστυνομίας

Μητσοτάκης: Ούτε μια συγγνώμη…

Σεισμοί: Αυτά είναι όλα τα ενεργά ρήγματα στην Ελλάδα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη

Απελπισμένες προσπάθειες στον ΣΚΑΪ για να ξελασπώσουν την κυβέρνηση: Ατάκες… «φωτιά» από Παυλόπουλο, Οικονόμου και Πορτοσάλτε (video)

Ηράκλειο: «Κοβόταν» συνέχεια στο δίπλωμα οδήγησης, πήγε με ψείρα να ξαναδώσει και… συνελήφθη

pexels jeshoots com 147458 13861

Ηράκλειο: «Κοβόταν» συνέχεια στο δίπλωμα οδήγησης, πήγε με ψείρα να ξαναδώσει και… συνελήφθη

Ένας 24χρονος στο Ηράκλειο της Κρήτης καθώς δεν μπορούσε να περάσει τις εξετάσεις για το…

Ηλεία: Βρήκαν σε σπίτι νεκρού εκρηκτικά ίσα με 100 κιλά TNT και ολόκληρο οπλοστάσιο

istrfry marcus i9ikCx 0Pk8 unsplash

Ηλεία: Βρήκαν σε σπίτι νεκρού εκρηκτικά ίσα με 100 κιλά TNT και ολόκληρο οπλοστάσιο

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 73χρονος ήταν συλλέκτης πολεμικού υλικού, μεγάλο μέρος του οποίου φαίνεται…

Καιρός: Καμπανάκι meteo για μπουρίνια σε Ιόνιο και Βόρειο Αιγαίο – Οι 5 πιο επικίνδυνες περιοχές (video)

5366629

Καιρός: Καμπανάκι meteo για μπουρίνια σε Ιόνιο και Βόρειο Αιγαίο – Οι 5 πιο επικίνδυνες περιοχές (video)

O καιρός θα αλλάξει ριζικά τις επόμενες μέρες με meteo και μετεωρολόγους να προειδοποιούν τον…

Στο τραπέζι πρόταση για κυρώσεις από την ΕΕ σε ακροδεξιούς Ισραηλινούς υπουργούς

AP195859067344

Στο τραπέζι πρόταση για κυρώσεις από την ΕΕ σε ακροδεξιούς Ισραηλινούς υπουργούς

Στο στόχαστρο ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς και ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ