Newsroom

Newsroom

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Κινητοποίηση για επαναπρόσληψη απολυμένου από μεγάλη δικηγορική εταιρεία

Η ανακοίνωση του ΣΜΔ

Screenshot 3415

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, σχετικά με την απόλυση δικηγόρου από την εταιρεία «ΣΙΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» και την κινητοποίηση που διοργανώνεται έξω από τα γραφεία την Πέμπτη 29/6.

Η ανακοίνωση του ΣΜΔ έχει ως εξής:

Η δικηγορική εταιρεία «ΣΙΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» απέλυσε συνάδελφο μας, μέλος του Σωματείου, με συνδικαλιστική δράση. Ήταν τέτοιο το θράσος της, μάλιστα, που πέταξε τον συνάδελφό μας κακήν κακώς έξω από την εταιρεία, λίγα λεπτά πριν τελειώσει το ωράριο του και δεν τον άφησε καν να αποχαιρετίσει τους συναδέλφους του που δούλευαν μαζί για χρόνια! Αφού πρώτα τον έστειλε για ελέγχους τίτλων και καταθέσεις δικογράφων στις υπηρεσίες όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής, αφού πρώτα τον ξεζούμισε με ατέλειωτα ωράρια, ασκώντας ψυχολογική πίεση και εντάσεις για εκπλήρωση της στοχοθεσίας, όπως και τους υπόλοιπους συναδέλφους μας, ξαφνικά του δήλωσε: «διακόπτουμε τη συνεργασία μας»

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΟΡΑΤΟΙ! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Αξιοποιώντας το άθλιο νομοθετικό πλαίσιο περί δικηγόρου «συνεργάτη» και τη σχέση ομηρίας με μπλοκάκι, καταπατούν ακόμη και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, δεν καταβάλλουν ούτε την προβλεπόμενη αποζημίωση. Αποδείχθηκε ξανά ότι για τους εργοδότες μας είμαστε αναλώσιμοι! Οι ηγεσίες των Δικηγορικών Συλλόγων φέρουν βαρύτατες ευθύνες γιατί αποδέχονται, στηρίζουν και ενισχύουν το άθλιο αυτό εργασιακό καθεστώς.
Τη φόρα που έχει πάρει η εργοδοσία των δικηγορικών εταιρειών και των μεγαλογραφείων, μπορούμε να την κόψουμε εμείς! Πλέον, κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του. Υπάρχει το Σωματείο μας, ασπίδα προστασίας για τον κάθε έναν από εμάς. Η επίθεση στα δικαιώματά μας και η εργοδοτική αυθαιρεσία θα βρίσκει τοίχο!
Γιατί εμείς είμαστε οι «πολλοί» και οι εργοδότες μας οι «λίγοι» που θησαυρίζουν από τη δική μας τη δουλειά.

ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ !

Αυτοί που βγάζουν τεράστια κέρδη, με την εξαντλητική εργασία εκατοντάδων μισθωτών δικηγόρων, αυτοί που βάζουν την υπογραφή τους σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σε βάρος του λαού, είναι οι ίδιοι που μας πετάνε στο δρόμο, χωρίς καμία αιτιολογία και χωρίς αποζημίωση. Αυτοί που στο πελατολόγιο τους έχουν τα κοράκια των Τραπεζών και των funds και «τρέχουν» να τους στηρίξουν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, είναι οι ίδιοι που μας θεωρούν «αόρατους», απλούς αριθμούς για να πετυχαίνουν τους στόχους τους! Αυτοί που παρουσιάζονται ως “οικογένεια” και μιλάνε για “φιλικό εργασιακό περιβάλλον” είναι οι ίδιοι που μας αναγκάζουν να δουλεύουμε ατελείωτες ώρες, χρεώνοντας στον καθένα μας τεράστιο όγκο δουλειάς, για να «τρέχουν» τα επενδυτικά τους συμφέροντα.

Απέναντί μας όμως έχουμε κι αυτούς που τους στηρίζουν, τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που από κοινού προωθούν στη Βουλή όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο: το νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, το νόμο Χατζηδάκη, τους χαμηλούς μισθούς. Οι ίδιοι ταυτόχρονα τους διευκολύνουν με ζεστό χρήμα και με προκλητικές φοροαπαλλαγές! Γι’ αυτούς ετοιμάζονται να υλοποιήσουν με ένα στόμα μια φωνή όλο το αντιλαϊκό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το μέλλον μας ετοιμάζουν όσοι μας μιλάνε για “σταθερότητα” και “ανάπτυξη”!

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙ!
Δεν υπάρχει ανίκητος εργοδότης, όσες πλάτες κι αν έχει, όταν απέναντι του έχει εμάς, αποφασισμένους και οργανωμένους μέσα στο Σωματείο μας! Όπως αποδείξαμε, όλοι μαζί, στην εργοδοσία της ΕΤΑΔ, του Ερυθρού Σταυρού, του Μούργελα, της DTS LAW FIRM, της AGILE LAW: ο οργανωμένος αγώνας και η συλλογική δράση μπορούν να έχουν αποτελέσματα!

Είμαστε στο πλευρό του απολυμένου συναδέλφου μας που με θάρρος διεκδικεί τα δικαιώματά του!

Καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου, κάθε συνάδελφο να είναι δίπλα του, με κάθε τρόπο, μέχρι να δικαιωθεί! Μας χρειάζεται! Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση του.
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν τη στήριξη και τη συμπαράσταση τους στον αγώνα μας για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας. Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο.
Κάνουμε την οργή μας για την απόλυση και για όλα τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, δύναμη αγώνα!
Δυναμώνουμε την πάλη για να κατακτήσουμε συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους μισθωτούς και ασκούμενους δικηγόρους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΑΓΙΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο