Σόου Νετανιάχου στον ΟΗΕ με χάρτες, απειλές κατά πάντων και «μαθήματα δημοκρατίας» – Αποδοκιμασίες και αποχωρήσεις από την αίθουσα

«Κερδίζουμε» προσέθεσε δείχνοντας τους χάρτες με τις χώρες που σύμφωνα με το Ισραήλ βρίσκονται υπό την καθοδήγηση της Τεχεράνης και έναν ακόμη με τον δρόμο του εμπορίου που ξεκινά από την Ινδία και καταλήγει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Netanyahu 2

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Κρατώντας δυο χάρτες στα χέρια του με την «ευλογία» και την «κατάρα» στη Μέση Ανατολή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παρενέβη στη Γενική Συνέλευση με μία επιθετική ομιλία τόσο προς τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ όσο και προς το Ιράν.

«Δεν υπάρχει μέρος που στο Ιράν που δεν μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ και αυτό ισχύει για όλη τη Μέση Ανατολή» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Κερδίζουμε» προσέθεσε παρουσιάζοντας δύο χάρτες: Έναν με την ονομασία «ευλογία», ο οποίος δείχνει το Ισραήλ ως ενεργειακό κόμβο που συνδέει την Ασία με τη Δύση, κάτι που όπως είπε «θα ωφελήσει δισεκατομμύρια ανθρώπους» και άλλον έναν με την ονομασία «κατάρα», που δείχνει τις γειτονικές χώρες του Ισραήλ με μαύρο χρώμα. Στον τελευταίο χάρτη αναφέρθηκε κάνοντας λόγο για «άξονα του κακού» που θα «κυριαρχήσει» εάν χάσει το Ισραήλ, όπως είπε ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι η πλειονότητα των διπλωματών αποχώρησαν από την αίθουσα, μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Κατά τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου το Ισραήλ επιθυμεί την ειρήνη, παλεύει για την ειρήνη και στο τέλος θα επιβάλει την ειρήνη – όπως είπε – σημείωσε ωστόσο πως υπάρχουν εχθρικές δυνάμεις που θέλουν τον αφανισμό του λαού του.

«Η Χεζμπολάχ έχει δολοφονήσει πολίτες και έχει επιτεθεί απρόκλητα στο Ισραήλ» είπε ο Νετανιάχου και σε έντονο ύφος πρόσθεσε: «Φτάνει πια, δεν θα ησυχάσουμε μέχρι οι άνθρωποι μας να επιστρέψουν στα σπίτια μας, δεν θα δεχθούμε ένας εχθρός να έρχεται στα βόρεια σύνορά μας και να είναι ικανός να διαπράξει μία σφαγή σαν και αυτήν της 7ης Οκτωβρίου».

Αναλυτικά ο εμπρηστικός λόγος του Νετανιάχου

«Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο και μάχεται για τη ζωή της. Αλλά αφού άκουσα τα ψέματα και τις συκοφαντίες που διατυπώθηκαν για τη χώρα μου από πολλούς ανθρώπους σε αυτό το βήμα, αποφάσισα να έρθω εδώ και να βάλω τα πράγματα στη θέση τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας αναφορά στους ομήρους αλλά και στον «βιβλικό προορισμό» του Ισραήλ, ο Νετανιάχου απηύθυνε απειλές κατά πάντων στην περιοχή, ενώ απευθυνόμενος στο Ιράν δήλωσε «αν μας χτυπήσετε, θα σας χτυπήσουμε και εμείς. Έχω ένα μήνυμα για τους τυράννους της Τεχεράνης: Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν που να μην μπορεί να φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ», είπε ο Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου ζήτησε επίσης να μπει τέλος στον «κατευνασμό» του Ιράν. «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα», πρόσθεσε.

Εμμένει το Ισραήλ στην χερσαία επίθεση κατά του Λιβάνου

Μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εναντίον του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου θα είναι όσο το δυνατό “πιο σύντομη”, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμη πηγή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

«Θα προσπαθήσουμε να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται», δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. «Ετοιμαζόμαστε γι΄αυτό καθημερινά και είναι βέβαιο πως αυτό είναι ένα από τα μέσα» που έχουμε στη διάθεσή μας, πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξέσπασμα από Καρυστιανού: «Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου – Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται»

Ανθρωποθυσία στην Ινδία: 7χρονος δολοφονήθηκε για να φέρει «καλοτυχία στο σχολείο του» – Συνελήφθησαν διευθυντής, καθηγητές και πατέρας

Χρήστος Δάντης: Η ανάρτηση για τη Μαρινέλλα ήταν κάτι πολύ παραπάνω από «περαστικά»

Στάθης και Κολοκυθάς απάντησαν στο κράξιμο Μικρούτσικου: «Έχει δίκιο, αλλά εμείς τρολάρουμε τους πάντες» (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

 

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Ομολογία διοικητή – Ο 38χρονος Μοχάμεντ δεν ήταν σε άλλο κρατητήριο

kasselakis 7

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Ομολογία διοικητή – Ο 38χρονος Μοχάμεντ δεν ήταν σε άλλο κρατητήριο

Κατά την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα - Η ομολογία του διοικητή…

«Το κράτος μας τιμώρησε, επειδή γεννήσαμε πρόωρα» – Καταγγελία νέας μητέρας που χάνει όλα τα επιδόματα (Video)

χέρι νεογέννητου μωρού κοντά διπλώματα φωτογραφία υψηλής ποιότητας 227043788

«Το κράτος μας τιμώρησε, επειδή γεννήσαμε πρόωρα» – Καταγγελία νέας μητέρας που χάνει όλα τα επιδόματα (Video)

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρενέβη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και υποστήριξε ότι «μία…

Ξέφυγε σε ζωντανή μετάδοση Αμερικάνος μετεωρολόγος – «Αν ο τυφώνας μοιάζει με την πρώην μου θα σας πάρει το σπίτι και το αυτοκίνητο» (video)

Καταγραφή 39

Ξέφυγε σε ζωντανή μετάδοση Αμερικάνος μετεωρολόγος – «Αν ο τυφώνας μοιάζει με την πρώην μου θα σας πάρει το σπίτι και το αυτοκίνητο» (video)

Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο μετεωρολόγος τόνισε ότι ο τυφώνας είναι σαν την πρώην…