Newsroom

Newsroom

Στα σχοινιά…ο Μπάιντεν μετά το καταστροφικό debate

Μια μέρα μετά το debate των Μπάιντεν και Τραμπ διατυπώνονται έντονοι προβληματισμοί για την τηλεοπτική εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου, η οποία απογοήτευσε πάρα πολλούς.

baiden

Τα αμερικανικά μέσα παίρνουν θέση για την εικόνα που είχε ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ της προηγουμένης με αντιμέτωπο τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ. Από την πλευρά του οι Δημοκρατικοί να είναι σε σύγχυση μετά την εμφάνιση αυτή του που εγείρει σοβαρές ανησυχίες. Μέλη του Δημοκρατικού κόμματος αμφισβητούν επίσης έντονα το κατά πόσο ο κ. Μπάιντεν είναι σε θέση να αναλάβει νέα θητεία, ζήτημα που προκαλεί θύελλες εντός της παράταξης.

Μάλιστα το περιοδικό Time κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

«Τραύλιζε και έλεγε ακατάληπτα»

 

Όπως γράφει το περιοδικό Time: «Ακόμη και οι στενότεροι σύμμαχοι του Μπάιντεν παραδέχτηκαν ότι ήταν καταστροφή. Ο Μπάιντεν φαινόταν σαν ο 81χρονος παππούς που είναι, τραυλίζοντας με λεπτή φωνή μέσα από ακατάληπτα επιχειρήματα και συχνά κοιτάζοντας άναυδος, με το στόμα ανοιχτό, καθώς ο Τραμπ εξαπέλυε τη μία λεκτική επίθεση μετά την άλλη. Ο Μπάιντεν πάγωνε επανειλημμένα και χάλασε ακόμη και κάποιες ατάκες που είχε προετοιμάσει εκ των προτέρων για τη στιγμή αυτή.

Όταν απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με το εθνικό χρέος, η απάντησή του ήταν ακατανόητη, καθώς φαινόταν να προσπαθεί να υποστηρίξει ότι οι πάμπλουτοι Αμερικανοί πρέπει να πληρώνουν περισσότερους φόρους.

 

Ο πανικός δεν είναι πολύ ισχυρή λέξη για να περιγράψει το συναίσθημα που διακατείχε το Δημοκρατικό Κόμμα από την κορυφή μέχρι τη βάση, καθώς εξελισσόταν η συζήτηση. “Τι στο διάολο συμβαίνει;”, έγραψε ένας χρηματοδότης των Δημοκρατικών (…), αναφέρει άρθρο του Time.

 

Time

«Σκιά ηγέτη»

Και οι New York Times κάλεσαν χθες Παρασκευή τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Μάλιστα στο άρθρο , που μεταφορτώθηκε στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας χθες το βράδυ, υπό τον τίτλο «Για να υπηρετήσει τη χώρα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα έπρεπε να εγκαταλείψει την κούρσα», περιγράφει τον Δημοκρατικό πρόεδρο με όρους όπως «σκιά ηγέτη» αφού ο αρχηγός του κράτους, 81 ετών, «απέτυχε στη δική του δοκιμασία».

Αγνώριστος, ο κ. Μπάιντεν μάσαγε λέξεις, άφησε ατελείωτες φράσεις, κοίταγε στο κενό κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του προχθές Πέμπτη.

«Ο κ. Μπάιντεν υπήρξε θαυμάσιος πρόεδρος. Υπό την ηγεσία του, το έθνος άκμασε και άρχισε να αντιμετωπίζει φάσμα μακροπρόθεσμων προκλήσεων, ενώ οι πληγές που είχε ανοίξει ο κ. Τραμπ άρχισαν να επουλώνονται. Όμως η μεγαλύτερη υπηρεσία στο έθνος που μπορεί να προσφέρει τώρα ο κ. Μπάιντεν είναι να ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει να διεκδικεί την επανεκλογή του», κρίνει το κύριο άρθρο.

Ύδρα: «Οι ελληνικές Αρχές μας άφησαν να φύγουμε ανενόχλητους» – Η απίστευτη αποκάλυψη του ολιγάρχη από το Καζακστάν

ydra fwtia 1

Ύδρα: «Οι ελληνικές Αρχές μας άφησαν να φύγουμε ανενόχλητους» – Η απίστευτη αποκάλυψη του ολιγάρχη από το Καζακστάν

Ανενόχλητοι έφυγαν από την Ελλάδα οι βασικοί ύποπτοι για τη φωτιά στην Ύδρα

Νόρα Βαλσάμη: Στο νοσοκομείο περιμένοντας να χειρουργηθεί – «Πονάω πολύ» (Video)

valsami

Νόρα Βαλσάμη: Στο νοσοκομείο περιμένοντας να χειρουργηθεί – «Πονάω πολύ» (Video)

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η ενζενί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου αποκάλυψε τις δύσκολες στιγμές που περνάει…