Σταθερά πιο… μακριά από την Ενωμένη Ευρώπη η Ελλάδα

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις ευρωεκλογές, καλό είναι οι ψηφοφόροι να ενημερωθούν με τα επίσημα ευρωπαϊκά στοιχεία για την όχι και τόσο… ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας.

eyroekloges gree

Όσο κι αν η ακριβοπληρωμένη κυβερνητική προπαγάνδα επιμένει, για προφανείς λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας, στο επικοινωνιακό σύνθημα της… σταθερής σύγκλισης με την Ενωμένη Ευρώπη, τα διεθνή στοιχεία τη διαψεύδουν κατηγορηματικά και με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο.

Όπως προκύπτει από όλους τους διεθνείς δείκτες η Ελλάδα, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, απομακρύνεται σταθερά από τον στόχο της σύγκλισης με την Ενωμένη Ευρώπη.

Η εξέλιξη του κορυφαίου οικονομικού δείκτη που κατατάσσει ως προς τη φτώχεια τα Ευρωπαϊκά κράτη τα τελευταία 30 χρόνια, του δείκτη δηλαδή του κατά κεφαλήν ΑΕΠ των 27 κρατών σε μονάδες αγοραστικής δύναμης, είναι αρκετή για να επιβεβαιωθεί η καθοδική πορεία απόκλισης της Ελλάδας από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με αυτόν τον δείκτη, ενώ η Ελλάδα ξεκίνησε πριν 3 δεκαετίες από μια θετική θέση σύγκλισης με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ως προς την αγοραστική δύναμη των πολιτών της, ευρισκόμενη τότε πολύ κοντά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο, τα τελευταία χρόνια αυτό ανατράπηκε άρδην.

Σήμερα η χώρα μας ακολουθεί μια σταθερά καθοδική πορεία απόκλισης από τις υπόλοιπες χώρες της Ενωμένης Ευρώπης, που μας φέρνει στην καθόλου κολακευτική προτελευταία θέση ως προς τη φτώχεια. Με την αγοραστική δύναμη στην Ελλάδα να έχει υποχωρήσει στο 67,4% της μέσης ευρωπαϊκής.

Αν, μάλιστα, προσέξει κανείς την πορεία της αμέσως επόμενης από εμάς και τελευταίας στην κατάταξη Βουλγαρίας, θα διαπιστώσει ότι αυτή, σε αντίθεση με εμάς, ακολουθεί μια σταθερά ανερχόμενη πορεία, έχοντας ξεκινήσει από ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό σύγκλισης.

Που σημαίνει ότι αν η σημερινή πτωτική πορεία της Ελλάδας και αντίστοιχα η ανοδική πορεία της Βουλγαρίας συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια, η Βουλγαρία θα μας περάσει, αφού θα γίνουμε εμείς η τελευταία χώρα της Ευρώπης ως προς τον δείκτη της αγοραστικής δύναμης.

Picture1

Η σύγκλιση της Ελλάδας, όμως, δεν ακολουθεί καθοδική πορεία μόνον όσον αφορά στον κορυφαίο οικονομικό δείκτη της αγοραστικής δύναμης.

Είμαστε, συγχρόνως, η ακριβότερη χώρα ως προς τα τρόφιμα στην Ευρώπη, με έναν πληθωρισμό τροφίμων κατά τρεις ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από τον μέσο ευρωπαϊκό.

Η φτωχότερη, δηλαδή, χώρα, με τους χειρότερους μισθούς και με την χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη, είναι η χώρα με τα ακριβότερα τρόφιμα.

Κι ακόμη, η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας είναι η τρίτη ακριβότερη στην Ευρώπη, με ακριβότερη από εμάς μόνο στις πλούσιες χώρες του βορρά, στη Δανία και την Ολλανδία.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η Ελλάδα κατατάσσεται και στις δέκα χώρες του πλανήτη με τα ακριβότερα τρόφιμα, από κοινού με τις τριτοκοσμικές Μαλάουι, Ζιμπάμπουε και Βιετνάμ.

Σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας που θέλει την ακρίβεια να είναι διεθνής και εισαγόμενη στην Ελλάδα…

Επιπλέον, έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε η προτελευταία χώρα της Ευρώπης ως προς την ανεργία και η τελευταία ως προς την ανεργία των γυναικών.

Και τέλος, είμαστε η τρίτη χώρα πριν το τέλος στην Ευρώπη ως προς την απειλή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, με μόνες χειρότερες από εμάς τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Καθώς ένα ποσοστό 27% του πληθυσμού μας απειλείται άμεσα από τους κινδύνους της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μόνο ως όνειρο θερινή νυκτός, συνεπώς, μπορεί να εκληφθεί, παραμονές καλοκαιριού, το Νεοδημοκρατικό σύνθημα «Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη».

Σκεφτείτε να μην υπήρχαν οι αδιαμφισβήτητοι, αντικειμενικοί και απολύτως αξιόπιστοι διεθνείς δείκτες να διαψεύδουν την κυβερνητική προπαγάνδα. Με την επικοινωνιακή υπεροπλία που διαθέτουν στα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, θα ήταν ικανοί να μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι η Ευρώπη, επί δικής τους κυβέρνησης, συγκλίνει όλο και πιο σταθερά με την… πανίσχυρη οικονομικά Ελλάδα.

Πηγή: Tvxs

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι