Newsroom

Newsroom

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έλυσε τη συνεργασία με τον πατέρα του και πήρε θέση για το επεισόδιο – «Απαράδεκτη η συμπεριφορά μου»

Τέλος η συνεργασία του Στέφανου Τσιτσιπα με τον πατέρα του, με τον τενίστα να τονίζει ότι η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη

6101926

Ανακοίνωση έβγαλε πριν από λίγα λεπτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μια ημέρα μετά το φραστικό επεισόδιο που είχε με τον πατέρα και προπονητή του κατά τη διάρκεια αγώνα, με τον Έλληνα τενίστα να ανακοινώνει το τέλος της μεταξύ τους συνεργασία.

Πιο συγκεκριμένα ο Τσιτσιπας επισημαίνει ότι όπως πάντοτε έτσι και από εδώ και πέρα ο πατέρας του θα τον ακολουθεί στους αγώνες, αλλά δεν θα είναι ο προπονητής του. Μάλιστα τονίζει ότι η συμπεριφορά που ο ίδιος έδειξε κατά τη διάρκεια του χθεσινού παιχνιδιού ήταν απαράδεκτη, λέγοντας ότι έχασε τον έλεγχο και δεν έβλεπε καθαρά μπροστά του.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά επισημαίνει: 

«Σας ενημερώνω με βαριά καρδιά ότι η συνεργασία μου με τον πατέρα μου ως προπονητή έχει φτάσει στο τέλος της. Προτιμώ να κρατήσω τον πατέρα μου στον ρόλο του ως πατέρας και μόνο ως πατέρας.

Η φιλοσοφία μας διδάσκει ότι η σοφία έρχεται μέσα από την κατανόηση των ορίων μας και την αναγνώριση των λαθών μας. Στην περίπτωσή μου, κατάλαβα ότι ήμουν λάθος να μιλήσω στον πατέρα μου με τον τρόπο που το έκανα. Το τένις δεν είναι απλά ένας αγώνας, ένα χτύπημα ή μια απόδοση λίγων δευτερολέπτων. Είναι μια μακρά διαδρομή γεμάτη συναισθήματα, πίεση και προσδοκίες. Σε εκείνη τη στιγμή της απογοήτευσης, υπήρξαν πολλά λάθη και σφάλματα από την πλευρά του προπονητή και πατέρα μου. Ως εσωστρεφής, τείνω να κρατάω τα συναισθήματά μου και να τα συσσωρεύω μέχρι να φτάσω σε ένα σημείο έκρηξης. Θεωρώ τον εαυτό μου υπομονετικό, οπότε το γεγονός ότι αντέδρασα με αυτόν τον τρόπο με άφησε σοκαρισμένο.

Η συμπεριφορά μου στο γήπεδο ήταν απαράδεκτη, και νιώθω απογοητευμένος που έφτασα σε ένα σημείο που έδειξε μια σκοτεινή πλευρά του εαυτού μου. Όταν νιώθω ότι δεν με σέβονται, με κρίνουν ή με επιτίθενται συναισθηματικά, τείνω να χάνω τον έλεγχο αυτού που βγαίνει από το στόμα μου, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες μου ως ανθρώπου. Έχασα τον έλεγχο και δεν μπορούσα να δω καθαρά μπροστά μου.

Ο πατέρας μου προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να με εκπαιδεύσει, να με αναθρέψει με τον σωστό τρόπο και να μου παρέχει γνώση και σοφία, τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο. Τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Τον ευχαριστώ για τις θυσίες, τον πόνο και την ταλαιπωρία που έχει υποστεί για να κάνει αυτή την προσπάθεια να πετύχει. Από εδώ και στο εξής, ο ρόλος του θα παραμείνει εντός των ορίων του πατρικού ρόλου, και μόνο αυτού.

Ο πατέρας μου θα συνεχίσει να ταξιδεύει μαζί μου και να είναι εκεί για να με υποστηρίζει και να παρέχει βοήθεια εκτός του γηπέδου, όπως πάντα το ήθελα.

Έχω εμπιστευτεί τον πατέρα μου με τον προπονητικό ρόλο για τόσα χρόνια, και θεωρώ τη συνεργασία μας επιτυχημένη. Δεν είμαι σίγουρος ποιος θα αναλάβει τη θέση του, και δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω ακόμα.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε αυτό το κεφάλαιο και αυτή τη φάση να κλείσουν, και να προσπαθήσουμε να γράψουμε ένα νέο.

Και οι δύο έχουμε συμφωνήσει σε αυτό και ελπίζουμε να επικεντρωθούμε πρώτα στην ανθρώπινη πλευρά μας, και μετά στα υπόλοιπα.

Η αποδοχή των λαθών μου και η προσπάθεια να διορθώσω το δρόμο μου είναι μέρος της πορείας μου ως αθλητής, και σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά για να βελτιώσω τον εαυτό μου, τόσο στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Ελπίζω αυτή η εμπειρία να είναι ένα μάθημα για εμένα, αλλά και για όλους όσους παλεύουν να βρουν τη σωστή ισορροπία στη ζωή τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ στην Ηλεία: Κατέληξε ο 48χρονος που τον είχε τσιμπήσει αράχνη – Δεν υπήρχε αντίδοτο (video)

Άλλο ένα ανδραγάθημα του Μπακογιάννη: Στη Μεταμόρφωση για την συναυλία Ρουβά ο δήμος πλήρωσε 50.000 ευρώ για δύο ώρες

Απίστευτη τραγωδία στα CrossFit Games 2024: 28χρονος πνίγηκε αβοήθητος 100 μέτρα πριν τον τερματισμό (video)

«Όχι» από την Κάμαλα Χάρις σε εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ

Σάλος με βίντεο που καταγράφει τον ομαδικό βιασμό Παλαιστίνιου από Ισραηλινούς στρατιώτες (video)

AP24123170978628

Σάλος με βίντεο που καταγράφει τον ομαδικό βιασμό Παλαιστίνιου από Ισραηλινούς στρατιώτες (video)

Η επίθεση πιστεύεται ότι ήταν τόσο βάναυση που, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, τα…

«Μάλλον δεν είναι καλή ποιότητα»: Viral ολυμπιονίκης που έδειξε πως έγινε το μετάλλιό του μετά από μόλις μια εβδομάδα (Video)

453770622 1018942163225881 6317051074880634673 n

«Μάλλον δεν είναι καλή ποιότητα»: Viral ολυμπιονίκης που έδειξε πως έγινε το μετάλλιό του μετά από μόλις μια εβδομάδα (Video)

Ο Nyjah Huston «ανέβασε» ένα βίντεο στο Instagram που δείχνει την κατάσταση του μεταλλίου του και,…

Συναγερμός για τη λίμνη Πλαστήρα – Απειλείται με εξαφάνιση λόγω λειψυδρίας – Όσα είπε ο δήμαρχος (Video)

6056205

Συναγερμός για τη λίμνη Πλαστήρα – Απειλείται με εξαφάνιση λόγω λειψυδρίας – Όσα είπε ο δήμαρχος (Video)

«Έχουμε μπει στο φάσμα του οικολογικού ορίου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της περιοχής.

Πέντε επιθέσεις σε δύο πετρελαιοφόρα της ίδιας εταιρείας ελληνικών συμφερόντων στα ανοικτά της Υεμένης

photo 5932393788163076231 y

Πέντε επιθέσεις σε δύο πετρελαιοφόρα της ίδιας εταιρείας ελληνικών συμφερόντων στα ανοικτά της Υεμένης

Το πλήρωμα και το πλοίο είναι ασφαλή και προχωρούν στον επόμενο λιμένα προσέγγισης.

Το BBC ζητά από τον Χιού Έντουαρντς να επιστρέψει τους μισθούς του – «Ομολόγησε ενοχή για ένα φρικτό έγκλημα»

w31 135612w2921524927179383

Το BBC ζητά από τον Χιού Έντουαρντς να επιστρέψει τους μισθούς του – «Ομολόγησε ενοχή για ένα φρικτό έγκλημα»

O Xιου Έντουαρτς δήλωσε ένοχος τον περασμένο μήνα για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.