Στη δικαιοσύνη η υπόθεση των κλοπιμαίων στο 18+

[…]

Το περίεργο περιστατικό με τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στη μονάδα απεξάρτησης του 18+ έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας στις 14 Φεβρουαρίου, εντοπίστηκαν μαύρες σακούλες με χρυσαφικά, ηλεκτρικά είδη, παπούτσια και ρούχα από νοσηλεύτριες του 18+ στο ξενώνα που φιλοξενεί τοξικομανείς στην οδό Μιχαήλ Βόδα. Βάσει των καταγγελιών που έγιναν από τις νοσηλεύτριες, 5 από τους 7 τοξικομανείς που φιλοξενούνται στη μονάδα, συμμετείχαν στα επεισόδια, έσπασαν μαγαζιά και μετέφεραν τα κλοπιμαία στον ξενώνα με σκοπό να τα πουλήσουν. Οι νοσηλεύτριες ενημέρωσαν την επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος η οποία απαίτησε όρκο σιωπής για να μην αποκαλυφθεί το περιστατικό. Οι νοσηλεύτριες -η μία μάλιστα έπαθε κρίση και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο για 15 ημέρες- αρνούμενες να συμπράξουν σε αυτήν την ιδιότυπη omerta, το κατήγγειλαν στη διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας και στο σύλλογο εργαζομένων, ο οποίος με τη σειρά του κατέθεσε εγγράφως τις καταγγελίες στη διοίκηση του Ψυχιατρικού νοσοκομείου την περασμένη Πέμπτη.
Για την εξέλιξη της υπόθεσης έχει διαταχθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το ερώτημα της παύσης κάθε υπευθύνου ενώ έχει γίνει αναφορά στην εισαγγελία Αθηνών.

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…