Newsroom

Newsroom

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή τους στο νέο κύκλωμα εκβιαστών που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. και στο οποίο εμπλέκονται και χούλιγκανς.

Κυκλωμα εκβιαστων

Μετά από μαραθώνια διαδικασία, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δεκατεσσάρων κατηγορούμενων για εμπλοκή στο δεύτερο κύκλωμα εκβιαστών, με δράση σε ολόκληρη την Αττική, που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία, για το οποίο κρίθηκαν συνολικά προφυλακιστέοι εννέα κατηγορούμενοι.

Ενώπιον του Ανακριτή σήμερα απολογήθηκαν έξι κατηγορούμενοι εκ των οποίων οι δύο οδηγούνται στην φυλακή, ενώ χθες απολογήθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι από τους οποίους Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν τους επτά προσωρινά κρατούμενους.

Μεταξύ των δυο που οδηγούνται στη φυλακή, είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ο αποκαλούμενος «Αρκούδος», στον οποίο οι Αρχές αποδίδουν εκρήξεις και βίαιες πρακτικές σε βάρος των επιχειρηματιών θυμάτων του.

Συνολικά στην υπόθεση κατηγορούνται 14 άτομα εκ των οποίων προφυλακίστηκαν οι 9, ενώ στους 5 που αφέθηκαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται, ότι από τους 4 κατηγορούμενους που εμπλέκονταν και στη δικογραφία για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, προφυλακίστηκαν οι τρεις.