Newsroom

Newsroom

«Στο κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες πάνω από 7% μέσα στον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες ύψους 11,24% μέσα σε κλίμα γενικότερης οικονομικής ασφυξίας εξαιτίας της έκρηξης του πληθωρισμού

χρηματιστηριο

Αρνητικά είναι τα νέα από τη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 7,41% μέσα στο Σεπτέμβριο, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες ύψους 11,24%, μέσα σε κλίμα γενικότερης οικονομικής ασφυξίας εξαιτίας της έκρηξης του πληθωρισμού, ο οποίος εκτοξεύθηκε στο 12,1% τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα αλλά και την συνεχή αύξηση του κόστους ζωής εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο ελληνικό Χρηματιστήριο έκλεισε αυτήν την εβδομάδα με πτώση 0,65%, αν και σήμερα (τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος) καταγράφηκε ήπια άνοδος στις τιμές των μετοχών, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών. Έτσι, ο ΓΔΤ έκλεισε στις 792,90 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,56%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 796,18 μονάδες (+0,98%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 70,69 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν συναλλαγές σε πακέτα, ενώ διακινήθηκαν 22.687.101 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,17%.

Ανοδικά κινήθηκαν 59 μετοχές, 62 πτωτικά και 17 παρέμειναν σταθερές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+3,05%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+2,94%), του ΟΠΑΠ (+2,25%), της Elvalhalcor (+1,52%) και της Σαράντης (+1,50%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Jumbo (-2,22%) και της Alpha Bank (-1,90%).

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Αστυνομία

Επιτροπή του ΟΗΕ για την πρόληψη των βασανιστηρίων στην Αθήνα μετά τις φρικαλεότητες στα αστυνομικά τμήματα

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Documento έχει αποκαλύψει τα όσα αποτρόπαια έγιναν στο ΑΤ Ομόνοιας και…