Στον ανακριτή 10 άτομα για καρτέλ γαλακτοβιομηχανίας

[…]

Δέκα άτομα, ανάμεσά τους διευθύνοντες σύμβουλοι και στελέχη των έξι μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών, καλούνται να απολογηθούν για το κακούργημα της εκβίασης με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης, της επιχείρησης του παραγωγού.

Σε απολογία έχουν κληθεί στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, Nestle, Αγνό-Κολιός, Δέλτα και Όλυμπος για υποθέσεις που αφορούν την περίοδο 2004-2006. Καλούνται να απολογηθούν στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα.

Η κατηγορία αφορά το επίμαχο διάστημα 2004-2006 όπου οι συγκεκριμένες γαλακτοβιομηχανίες φέρονται να άσκησαν πιέσεις σε παραγωγούς να χαμηλώσουν τις τιμές. Σε αντίθετη περίπτωση τους απείλησαν ότι θα τους αποκλείσουν από τις υπόλοιπες εταιρείες.

Η αξιόποινη πράξη για την οποία καλούνται να απολογηθούν είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά εκβίαση σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση της απειλής βλάβης της επιχείρησης παραγωγής.

Ο Κασσελάκης παρά την διαγραφή στηρίζει τον Πολάκη: Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με ανιδιοτελή παρουσία – Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο

Ο Κασσελάκης παρά την διαγραφή στηρίζει τον Πολάκη: Είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με ανιδιοτελή παρουσία – Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο

Ο Στέφανος Κασσελάκης τοποθετήθηκε εκ νέου για το θέμα Πολάκη με μεταμεσονύκτια ανάρτησή του στα…