Συγκλονιστικό εύρημα στο Έβερεστ: Βρέθηκε το πόδι ορειβάτη 100 χρόνια μετά – Η μυστήρια εξαφάνιση του Andrew Comyn «Sandy» Irvine

Το National Geographic, αναφέρει ότι μια ομάδα ορειβατών και κινηματογραφιστών του, βρίσκονταν στο σημείο για τα γυρίσματα ενός νέου ντοκιμαντέρ, όταν εντόπισαν «μια μπότα που έλιωνε από τον πάγο».

MixCollage 11 Oct 2024 04 43 PM 2721

Ένα πόδι που εκτιμάται ότι ανήκει σε Βρετανό ορειβάτη που εξαφανίστηκε πριν από 100 χρόνια και είχε γίνει κάτι σαν «θρύλος», βρέθηκε στο Έβερεστ, σε μια ανακάλυψη που μπορεί να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ορειβασίας.

Το National Geographic, αναφέρει ότι μια ομάδα ορειβατών και κινηματογραφιστών του, βρίσκονταν στο σημείο για τα γυρίσματα ενός νέου ντοκιμαντέρ, όταν εντόπισαν «μια μπότα που έλιωνε από τον πάγο». Καθώς πλησίαζαν, μπορούσαν να αντιληφθούν, ότι το ραγισμένο δέρμα ήταν παλιό και φθαρμένο και ότι η σόλα ήταν γεμάτη ατσάλινα καρφιά με διαμαντένια σχέδια, που ανήκουν σε άλλη εποχή.

462521725_2352389208449073_91881043588865866_n.jpg

Μετά από 100 χρόνια εικασιών που έπαιρναν σιγά – σιγά τη μορφή θρύλου για την τύχη του

Η ομάδα του National Geographic, στην οποία συμμετείχε ο φωτογράφος και σκηνοθέτης, Jimmy Chin, μαζί με τους κινηματογραφιστές και ορειβάτες Erich Roepke και Mark Fisher, εξέτασε πιο προσεκτικά την μπότα. Μέσα, ανακάλυψαν ένα πόδι, «υπολείμματα που αναγνώρισαν αμέσως ότι ανήκαν στον Andrew Comyn Irvine, ή Sandy, όπως ήταν γνωστός, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από 100 χρόνια μαζί με τον διάσημο ορειβάτη George Mallory» γράφει το National Geographic.

«Σήκωσα την κάλτσα» λέει ο Chin, περιγράφοντας «και υπήρχε μια κόκκινη ετικέτα που είχε ραμμένη την ένδειξη A.C. IRVINE». Ο Chin ισχυρίζεται, ότι ο ίδιος και οι σύντροφοί του αναγνώρισαν ομόφωνα τη σημασία της στιγμής. «Τρέχαμε όλοι κυριολεκτικά σε κύκλους» αναφέρει για τον ενθουσιασμό που τους διαπέρασε εκείνη τη στιγμή.

Ο Irvine και ο Mallory εθεάθησαν για τελευταία φορά στις 8 Ιουνίου 1924, λίγο πριν επιχειρήσουν να γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι που θα κατακτούσαν στην κορυφή του Έβερεστ. Το ερώτημα για το αν είχαν τελικά είχαν καταφέρει να φτάσουν στην κορυφή έγινε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της ορειβατικής.

Αν ο Irvine και ο Mallory τα είχαν καταφέρει, το κατόρθωμά τους θα γινόταν περίπου 29 χρόνια πριν ο Tenzing Norgay και ο Edmund Hillary κατακτήσουν τελικά το Έβερεστ. Τα λείψανα του Mallory εντοπίστηκαν το 1999, ενώ η τύχη για τον Irvine παρέμενε ως και σήμερα, άγνωστη.

«Είναι η πρώτη πραγματική απόδειξη για το πού κατέληξε. Έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες» τόνισε ο Chin, με την ελπίδα ότι θα έρθουν κι άλλες απαντήσεις, γύρω από το τι συνέβη στο βουνό, το 1924 και θα δώσει τέλος στα ερωτήματα των συγγενών του Sandy.

«Όταν κάποιος εξαφανίζεται και δεν υπάρχουν αποδείξεις για το τι του συνέβη, μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο για τις οικογένειες. Και το να έχουμε κάποιες οριστικές πληροφορίες σχετικά με το πού μπορεί να κατέληξε ο Sandy είναι σίγουρα [χρήσιμο], αλλά και ένα μεγάλο στοιχείο για την κοινότητα αναρρίχησης σχετικά με το τι συνέβη» αναφέρει ο Jimmy Chin από το National Geographic.

Ειδήσεις σήμερα:

Λιάγκας: Πώς οδηγήθηκε στην απολογία για τον Μπάλντοκ – Οι παραιτήσεις και το τηλέφωνο του ΑΝΤΙ (video)

Συναυλία για Τέμπη: Γιατί εκδόθηκαν μόνο 39 χιλιάδες εισιτήρια – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι θεατές

Οικονόμου: «Έκραξε» Λιάγκα για τον Μπάλντοκ και με το δίκιο του, αλλά μάλλον κάτι ξέχασε (video)

Νέο δημοσίευμα για υπουργό της κυβέρνησης: Νοίκιασε έπαυλη 500 τετραγωνικών στην καλύτερη περιοχή της Αθήνας με τιμή… Κυψέλης

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

 

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πλήρης αποδόμηση με τις φήμες… περί βότκας – Το μπουκάλι ήταν αντισηπτικό για τα χέρια (video)

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πλήρης αποδόμηση με τις φήμες… περί βότκας – Το μπουκάλι ήταν αντισηπτικό για τα χέρια (video)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο του Τζόρτζ Μπάλντοκ.

Kαλλιμάρμαρο: Στα ψιλά…πέρασε την συναυλία για τα Τέμπη η ΕΡΤ και τα φιλοκυβερνητικά site

Kαλλιμάρμαρο: Στα ψιλά…πέρασε την συναυλία για τα Τέμπη η ΕΡΤ και τα φιλοκυβερνητικά site

Σε άλλα θέματα λιγότερο σημαντικά, τρέχουν να το κάνουν πρωτοσέλιδο. Στην συναυλία για τα Τέμπη…

Εργατικό δυστύχημα στην Καλαμάτα: Νεκρός 42χρονος εργάτης οικοδομής – Έπεσε από μεγάλο ύψος

Εργατικό δυστύχημα στην Καλαμάτα: Νεκρός 42χρονος εργάτης οικοδομής – Έπεσε από μεγάλο ύψος

Έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό από ύψος περίπου 4 μέτρων, υπό άγνωστες…

Καλλιμαρμαρο -Συναυλία για την τραγωδία των Τεμπών: Ηχηρό μήνυμα για δικαιοσύνη – «Πες στους δικούς μου ότι θ’αργησω απόψε…» (photos-video)

Καλλιμαρμαρο -Συναυλία για την τραγωδία των Τεμπών: Ηχηρό μήνυμα για δικαιοσύνη – «Πες στους δικούς μου ότι θ’αργησω απόψε…» (photos-video)

Κατάμεστο το Καλλιμάρμαρο για τη μεγάλη συναυλία μνήμης για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των…