Συναγερμός: Αγνοείται το ελικόπτερο που επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί

Σύμφωνα με την κρατική ιρανική τηλεόραση διασώστες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο αναγκάστηκε σε ανώμαλη προσγείωση ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν.

ραισι

Ατύχημα με ένα από τα ελικόπτερα που βρίσκονταν στο κομβόι του προέδρου του ΙράνΕμπραχίμ Ραΐσι, ο οποίος επέστρεφε από επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με την κρατική ιρανική τηλεόραση διασώστες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο αναγκάστηκε σε ανώμαλη προσγείωση ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν.

Το ελικόπτερο φαίνεται να κατέπεσε στο ανατολικό Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Associated Press, ένα ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο αναγκάστηκε σε ανώμαλη προσγείωση την Κυριακή (19/5), χωρίς να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες προς το παρόν καθώς αναφέρεται ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν είχε «ανώμαλη προσγείωση» κοντά στο Βαρζεγκάν στην περιοχή του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

Οι πρώτες πληροφορίες

Υπήρχαν τρία ελικόπτερα σε αυτή τη συνοδεία, δύο ελικόπτερα που μετέφεραν υπουργούς και αξιωματούχους έφτασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους. Ακούστηκε ότι στο ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο βρίσκονταν επίσης ο ιμάμης της Ταμπρίζ, ο Αγιατολάχ Αλ-Χασέμ και ο κ. Amir Abdullahian, υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το IRNA στο σημείο (σύνορα Ιράν με Αζερμπαϊτζάν) έχουν σταλεί ήδη 16 ομάδες διάσωσης.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars αναφέρει ότι το ελικόπτερο προσγειώθηκε λόγω ομίχλης και ότι η συνοδεία του προέδρου συνέχισε προς τον προορισμό της οδικά. Αποδίδει μάλιστα τα περί ατυχήματος σε ένα από τα τρία ελικόπτερα της συνοδείας του Ραΐσι σε φημολογία του Διαδικτύου.

Στην ανάρτηση υπάρχει και μια φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο να κατεβαίνει από το ελικόπτερο που έχει προσγειωθεί σε χωράφι, αν και φαίνεται να είναι φωτογραφία αρχείου.

Σύμφωνα με το tasnimnews.com το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Αγιατολάχ Ραΐσι, είχε ατύχημα στο Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο, κάποιοι από τους συνοδούς του προέδρου σε αυτό το ελικόπτερο κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το κέντρο ελέγχου και έτσι οι ελπίδες για το τέλος αυτού του περιστατικού χωρίς απώλειες ζωών έχουν αυξηθεί.

Μαζική επιχείρηση διάσωσης

Οι δυνάμεις διάσωσης της Ερυθράς Ημισελήνου και οι βοηθητικές δυνάμεις του στρατού και της επιβολής του νόμου ξεκίνησαν μια μαζική επιχείρηση για την εύρεση αυτού του ελικοπτέρου από την αρχή της αναφοράς ατυχήματος για το ελικόπτερο του προέδρου.

Οι διασώστες επιχειρούν να φτάσουν στο σημείο, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, αλλά δυσκολεύονται από τις κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή. Είχε αναφερθεί ισχυρή βροχόπτωση με ανέμους.

Οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι λόγω της ομιχλώδους ατμόσφαιρας της περιοχής, η κατάσταση του ελικοπτέρου είναι ακόμη άγνωστη.

Πολάκης: Τι απαντά στις κατηγορίες για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα – «Ούτε λέξη πίσω»

Πολάκης

Πολάκης: Τι απαντά στις κατηγορίες για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα – «Ούτε λέξη πίσω»

Ο Παύλος Πολάκης έδωσε συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει ανάμεσα στον ίδιο και τη…

«Εξαφανίστηκαν» οι γυναίκες φρουροί του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του (video)

AP24198153069028

«Εξαφανίστηκαν» οι γυναίκες φρουροί του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του (video)

Όπως καταγράφεται σε βίντεο από το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, κατά την είσοδο του…

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

cats 108

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

Τι καταγγέλλει για έργα που έμειναν... στη μέση.