Newsroom

Newsroom

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ – Απομακρύνονται χιλιάδες κάτοικοι

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, έχουν απομακρυνθεί εσπευσμένα σχεδόν 200.000 άνθρωποι αφότου άρχισε η ουκρανική επιχείρηση

AP24223312989344

Οι αρχές στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ αποφάσισαν να απομακρύνουν τους κατοίκους από την περιοχή Γκλούσκοφ, δήλωσε αργά χθες ο ασκών χρέη κυβερνήτη Αλεξέι Σμιρνόφ, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται στη συνοριακή περιοχή.

Ο τομέας της περιφέρειας που συνορεύει με την Ουκρανία έχει πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκων. Ο Σμιρνόφ δήλωσε μέσω Telegram ότι η αστυνομία και άλλα κυβερνητικά σώματα θα συντονίσουν τη διαδικασία εσπευσμένης απομάκρυνσης, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χθες ότι οι δυνάμεις της συνεχίζουν την προέλαση στο ρωσικό έδαφος και ότι προωθήθηκαν σε βάθος ενός και δύο χιλιομέτρων προς διάφορες κατευθύνσεις στην περιφέρεια Κουρσκ από την αρχή της ημέρας, καθώς και ότι τα στρατεύματά της ολοκλήρωσαν την εκκαθάριση της ρωσικής πόλης Σούτζα από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Σύμφωνα με ρώσους αξιωματούχους, έχουν απομακρυνθεί εσπευσμένα σχεδόν 200.000 άνθρωποι αφότου άρχισε η ουκρανική επιχείρηση την 8η Αυγούστου.

Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα έκαναν… πλάκα με τα συστήματα ασφαλείας σε αεροδρόμια (video)

CropImage 15

Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα έκαναν… πλάκα με τα συστήματα ασφαλείας σε αεροδρόμια (video)

Δυο γερμανικά αεροδρόμια ανέστειλαν προσωρινά τις πτήσεις όταν ακτιβιστές παραβίασαν τον ελεγχόμενο χώρο τους