Newsroom

Χρήστος Κυμπιζής , Άγγελος Προβολισιάνος

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονο παρασκήνιο ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής – Θόλο το τοπίο στους «87» – Αμετακίνητος ο Πολάκης

Απολύτως ρευστή είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της καθοριστικής Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου, όπου θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

syriza11

Μπορεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας η πλειονότητα της ομάδας των «87» να τάχθηκε υπέρ της πρότασης μομφής, όμως καμία απόφαση δεν έχει παρθεί μέχρι στιγμής. Τα στελέχη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή το βράδυ…

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, τις τελευταίες ώρες από κάποια στελέχη καταβάλλεται προσπάθεια για να κερδίσει έδαφος η άποψη να μην κατατεθεί τελικά πρόταση μομφής, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος να μην συγκεντρωθούν οι 148 ψήφοι που χρειάζονται (το Όργανο μετρά 295 μέλη μετά τις αποχωρήσεις του χειμώνα).

Με βάση αυτά τα «μαθηματικά», όσοι είναι κατά της πρότασης μομφής, θεωρούν πως τελικά ο Παύλος Πολάκης θα κάνει πίσω και αντί να θέσει θέμα ηγεσίας και θα αρκεστεί να ζητήσει την καρατόμηση της Ράνιας Σβίγκου, αλλά και να θέσει τον Στέφανο Κασσελάκη υπό επιτροπεία.

«Όλα ανοιχτά»

Κορυφαίο στέλεχος των «87» αφήνει μέσω του documentonews.gr όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: «Μπορεί την Παρασκευή τελικά να μην αποφασίσουμε να καταθέσουμε μομφή, αλλά να είναι τόσο εμπρηστική η ομιλία Κασσελάκη το Σάββατο το πρωί, που να μας αναγκάσει να την καταθέσουμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης» μας είπε κατά λέξη.

Κάποιοι πιο… σκληροπυρηνικοί λένε πως η βέλτιστη λύση είναι η οριστική αποχώρηση από το κόμμα, αφού θεωρούν πως η κατάσταση δεν έχει επιστροφή.

Ξέχωρα από το ενδεχόμενο πρότασης μομφής ή αποχώρησης, είναι δεδομένο πως θα κατατεθεί το Σάββατο ένα κείμενο πολιτικής κριτικής κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και αυτό θα συνταχθεί το βράδυ πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

«Πρέπει να δείξουμε στην κοινωνία ότι η φωνή της λογικής και του ιδεολογικού κομματιού του κόμματος δυναμώνει» λένε κορυφαία στελέχη των «87».

Προκαλούν τον Κασσελάκη

«Ο πρόεδρος πρέπει να ζητά καθαρές λύσεις. Θα έπρεπε να προσφύγει στη βάση με σύντομες διαδικασίες. Αν κερδίσει τις εκλογές εκ νέου θα μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο του ανεπηρέαστα», είπε στα Παραπολιτικά ο Γιώργος Βασιλειάδης, υποστηρίζοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης «μετατρέπει το κόμμα σε Κασσελάκης και φίλοι».

Ενδιαφέρον έχει η δήλωσή του πως «η πρόταση μομφής το μόνο που κάνει είναι να βαθαίνει τη διαίρεση. Νομίζω ότι οι καθαρές λύσεις και τα καθαρά λόγια βοηθάνε πολύ περισσότερο στο να ξεφύγουμε πιο γρήγορα από αυτή εδώ την κρίση».

«Ο ίδιος ο πρόεδρος θα έπρεπε να δώσει τη λύση και να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών» δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΙ η Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας πως «ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κοιτάζει κυρίως τα μέλη και διεκδικεί αδιεμασεολάβητη σχέση».

«Έχω θέσει το ζήτημα ότι πρέπει να εμπιστευτούμε τα Όργανα και τη βάση του κόμματος. Δεν έχουμε σε τίποτα να φοβηθούμε την προσφυγή στη βάση του κόμματος» τόνισε από τη μεριά του ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος παρότι δεν ανήκει στην ομάδα των «87», έχει πολλούς υποστηρικτές από τα στελέχη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Kατηγορηματική διάψευση 

Άνθρωποι από τον κύκλο του Παύλου Πολάκη διαψεύδουν κατηγορηματικά όλα τα σενάρια που εμπλέκουν τον πρώην αν. υπουργό Υγείας με τυχόν υπόγεια συνδιαλλαγή ή δήθεν εξευμενισμό του.

«Δεν θα κάνουμε αυτή τη δουλειά κάθε τρεις και λίγο να απαντάμε στη σεναριολογία του καθενός» απάντησαν χαρακτηριστικά, βάζοντας τέλος στις φήμες περί επιδίωξης σχηματισμού κάποιου είδους τρόικα γύρω από τον Στεφανο Κασσελάκη ή στην επιδίωξη αντικατάστασης της Ράνιας Σβίγκου.

Στελέχη των 87 λένε στο documentonews.gr πως αν ο Κρητικός βουλευτής καταθέσει πρόταση μομφής, αυτοί θα την υπερψηφίσουν.

Κρίσιμη η αυριανή μέρα

Καθοριστική θα είναι η Πέμπτη, αφού τις όποιες εξελίξεις αναμένεται να καθορίσει η τελική εισήγηση της Επιτροπής Καταστατικού και του Στέφανου Κασσελάκη, η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Χρήστο Σπίρτζη και η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στην Ελληνική Αγωγή του Άδωνι Γεωργιάδη

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο Νάσος Γκαβέλας αυτοσαρκάστηκε on air και έκανε τους πάντες να γελάσουν – «Εγώ δεν βλέπω» (video)

Ο Κώστας Βαξεβάνης γράφει για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Όποιος θέλει να υπάρξει διέξοδος, πρέπει να δει την αλήθεια»

ΠΑΓΝΗ: Με «μπαλώματα» προσπαθούν να καλύψουν τα κενά στην παιδοψυχιατρική κλινική

παγνη

ΠΑΓΝΗ: Με «μπαλώματα» προσπαθούν να καλύψουν τα κενά στην παιδοψυχιατρική κλινική

Με «μπαλώματα», λόγω ελλείψεων προσωπικού στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, επιχειρούν να κλείσουν τις «τρύπες».…

ΣΥΡΙΖΑ: Το μεσημέρι της Πέμπτης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Μυρίζει… μπαρούτι το εσωκομματικό τοπίο

syriza

ΣΥΡΙΖΑ: Το μεσημέρι της Πέμπτης συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Μυρίζει… μπαρούτι το εσωκομματικό τοπίο

Στην Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση της Επιτροπής Καταστατικού και πιθανότατα οι Καταστατικές…

Φιάσκο με τη φωτιά στην Ύδρα: Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήρε καταθέσεις από τους ολιγάρχες επιβάτες της θαλαμηγού

ydra fwtia 1

Φιάσκο με τη φωτιά στην Ύδρα: Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής δεν πήρε καταθέσεις από τους ολιγάρχες επιβάτες της θαλαμηγού

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαλατά δεν ασχολήθηκε επαρκώς με την υπόθεση, αν και ήταν στον χώρο…

Νέα Φιλαδέλφεια: Στο νοσοκομείο Παίδων η 14χρονη – «Η κολώνα ήταν σάπια» λέει ο δήμαρχος (video)

filadelfia kolona xr

Νέα Φιλαδέλφεια: Στο νοσοκομείο Παίδων η 14χρονη – «Η κολώνα ήταν σάπια» λέει ο δήμαρχος (video)

Η κοπέλα νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική κλινική και υποβάλλεται σε εξετάσεις. Φέρει ελαφρά τραύματα στο κεφάλι…