Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποφάσεις του Κασσελάκη για τα οικονομικά του κόμματος

«Σε αντίθεση με άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαχρονικά πορεύεται, τόσο επί Τσίπρα όσο και επί Κασσελάκη, με διαφάνεια στα οικονομικά του» τονίζεται

6254398 1

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα οικονομικά ζητήματα του κόμματος αλλά και τα ζητήματα τριβής ανάμεσα στον πρόεδρο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.  H πολιτική γραμματεία συζήτησε και για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκκρεμούν πιεστικές αποφάσεις για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά την Αυγή και το ”Κόκκινο”, αποφασίστηκε μετά από εισήγηση του  Στέφανου Κασσελάκη, το 45% της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να δίδεται στα κομματικά μέσα ενημέρωσης του. Επίσης, μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει η διοίκηση τους και οι εργαζόμενοι να παρουσιάσουν μια βιώσιμη λύση για το μέλλον τους.

Όσο αφορά για τα για τα οικονομικά του κόμματος  το σημαντικότερο απότέλεσμα  της απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίαζε σήμερα επί 5 ώρες στην Κουμουνδούρου, άπαντες συμφωνούν πως το κόμμα δεν λειτουργεί, ούτε λειτούργησε με μαύρα ταμεία ή παράνομη χρηματοδότηση.

Στο κείμενο της απόφασης ειδικότερα, περιλαμβάνεται η εξής αναφορά:

«Σε αντίθεση με άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ, ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαχρονικά πορεύεται, τόσο επί Τσίπρα όσο και επί Κασσελάκη, με διαφάνεια στα οικονομικά του, χωρίς άδηλους πόρους και σχέσεις “δούναι και λαβείν” με επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αναμφισβήτητα αποδείχθηκε και κατά τη διακυβέρνησή του την περίοδο 2015-2019.  Βασιζόταν και βασίζεται στην κρατική χρηματοδότηση, και στις συνδρομές των βουλευτών, των μελών και των φίλων του. Είναι το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε Τράπεζες, έχοντας αποπληρώσει το δάνειό του έχοντας έτσι την ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας σχετικά με το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων, την έλλειψη πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τραπεζικό δανεισμό και, βέβαια, την ανάγκη δημιουργίας δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, όπως φάνηκε ξεκάθαρα με τη στάση μας για την Attica Bank».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι έγινε ειλικρινής προσπάθεια για σύνθεση:

«Έχω έρθει εδώ κάνοντας μια προσπάθεια σύνθεσης απόψεων στο κείμενο για να προχωρήσουμε μπροστά. Η πρόθεση μου είναι ειλικρινής στο να προχωρήσουμε συλλογικά ενωμένα μπροστά γιατί η κοινωνία έχει κουραστεί».

«Χαράτσι» στους βουλευτές και οικονομική εξόρμηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε επίσης να αυξηθεί η εισφορά στο κόμμα από τους μισθούς των βουλευτών και των ευρωβουλευτών, χωρίς προς το παρόν να ορίζεται συγκεκριμένα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αποτυπώνονται στο κείμενο της Απόφασης, η ΠΓ αποφασίζει:

-Aύξηση της μηνιαίας υποχρεωτικής εισφοράς των βουλευτών και των ευρωβουλευτών.

-Οικονομική εξόρμηση μέσω κουπονιών και καμπάνια στήριξης των μέσων του      ΣΥΡΙΖΑ

-Η χρηματοδότηση των Μέσων σε ετήσια βάση δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσό που ισούται με το 45% της κρατικής τακτικής χρηματοδότησης. Το ποσοστό αυτό δύναται να αυξηθεί ανάλογα με το σχέδιο βιωσιμότητας

-Μεγάλη οικονομική εξόρμηση ΣΕΠ – ΟΚΤ συνδυασμένη με έκδοση κάρτας μέλους

– Επανεξέταση των εξόδων των ΝΕ, σε συνεργασία με τις ΝΕ

-Συνολική επανεξέταση της ενοικίασης των γραφείων σε Αθήνα και περιφέρεια.

Πρότεινε επίσης να αυξηθεί η εισφορά στο κόμμα από τους μισθούς των βουλευτών και των ευρωβουλευτών, χωρίς προς το παρόν να ορίζεται συγκεκριμένα.

Τέλος, όσον αφορά την προετοιμασία του συνεδρίου, ομόφωνα εγκρίθηκε η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, που πρακτικά αντιστοιχεί στην ΚΕ και συγκροτούνται Γραμματεία ΚΟΕΣ και η Επιτροπή Καταστατικού. Στα όργανα αυτά προτείνεται να συμμετέχουν

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

yamal barts

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Πριν τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα στους φίλους του με τη μπάλα στα πόδια.