ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Υποψηφιότητα για την ηγεσία από τον Παύλο Πολάκη (video)

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε και από τους 87 να μείνουν στο κόμμα

Polakis Ke

Ζήτημα ηγεσίας έθεσε ο Παύλος Πολάκης κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και με φόντο την πρόταση μομφής που κατατέθηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη από την ομάδα των «87», με 100 υπογραφές, την οποία στηρίζει και ο ίδιος όπως δήλωσε.

«Πίστεψα στον Στέφανο Κασσελάκη, άλλα έπεσα έξω. Δεν κάνει για πρόεδρος» ανέφερε ο κ. Πολάκης, ενώ σημείωσε πως ο ίδιος θα είναι υποψήφιος αν γίνουν εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν δεν περάσει η πρόταση παραμένω, αν χάσω παραμένω και δεν χρειαζόμαστε ένα κόμμα σαν της Ζωής Κωνσταντοπούλου» ανέφερε σχετικά με την απόφασή του.

Η μαντινάδα

Με μία μαντινάδα έκλεισε την ομιλία του, ο Κρητικός βουλευτής:

«Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό.

Αυτές οι πέτρες δεν βολεύονται κάτου από τα ξένα βήματα.

Αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο.

Αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο».

Τι ισχύει με την πρόταση μομφής

Με βάση το καταστατικό απαιτούνται 150 συν μία ψήφοι, δηλαδή η απόλυτη πλειοψηφία. Είναι ερωτηματικό αν ο πρόεδρος έχει δικαίωμα ψήφου.

Τα παρόντα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι περίπου 250 από τα 301. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί ζήτημα από το αν θα μετρήσει η σχετική ή η απόλυτη πλειοψηφία, όπως και για το αν η ψηφοφορία θα είναι φανερή η μυστική, όπως ζητούν το τελευταίο οι 100 υποστηρίζοντας πως κάποια μέλη της ΚΕ φοβούνται για το εργασιακό τους μέλλον αφού απασχολούνται στο κόμμα.

Από την άλλη, προεδρικοί υποστηρίζουν πως σε μια τόσο σημαντική διαδικασία πρέπει κάθε μέλος της ΚΕ να αναλάβει ονομαστικά τις ευθύνες του.

Το κρίσιμο ερώτημα που θέτει η Μαρία Καρυστιανού στον Μητσοτάκη: «Γιατί κάηκε το παιδί μου»;

Καρυστιανου

Το κρίσιμο ερώτημα που θέτει η Μαρία Καρυστιανού στον Μητσοτάκη: «Γιατί κάηκε το παιδί μου»;

Oι αποκαλύψεις του Documento, οδήγησαν την πρόεδρο του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών να θέσει ένα…

Ο Στέφανος Κασσελάκης «κάρφωσε» τον Πολάκη για ομοφοβική επίθεση: «Το δικό σου lifestyle είναι της ανδρικής σχολής; Ενοχλεί ο gay;»

κασσελάκης κε

Ο Στέφανος Κασσελάκης «κάρφωσε» τον Πολάκη για ομοφοβική επίθεση: «Το δικό σου lifestyle είναι της ανδρικής σχολής; Ενοχλεί ο gay;»

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ με τους «87» να καταθέτουν πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη…