ΣΥΡΙΖΑ: Σιγή ιχθύος από την Κυβέρνηση για το κύκλωμα εκβιαστών στο κέντρο της Αθήνας

Στις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε στην Αττική και εκβίαζε καταστήματα εστίασης και επιχειρήσεις με τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων ΟΤΑ αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

dimotiki astynomia8 7 1 1 1

«Σιγή ιχθύος επικρατεί από την πλευρά της Κυβέρνησης, ιδίως δε από το αρμόδιο για την Αυτοδιοίκηση Υπουργείο Εσωτερικών για το πολυπλόκαμο κύκλωμα εκβιασμού και χρηματισμού που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Εσωτερικών της Κ.Ο. και του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζοντας ότι «εμπεδώνει το γενικότερο κλίμα παρακμής που χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ».

Η Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το κύκλωμα των εκβιαστών:

«Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το πολυπλόκαμο κύκλωμα εκβιασμού και χρηματισμού που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο φέρονται ως εμπλεκόμενοι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Και όμως, σιγή ιχθύος επικρατεί από την πλευρά της Κυβέρνησης, ιδίως δε από το αρμόδιο για την Αυτοδιοίκηση Υπουργείο Εσωτερικών.

Ένα ακόμη σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει καίρια την αξιοπιστία και το κύρος της Αυτοδιοίκησης στη συνείδηση του πολίτη και προσβάλλει τους χιλιάδες υπαλλήλους Ο.Τ.Α., οι οποίοι ευσυνείδητα φέρουν εις πέρας ένα υπέρογκο έργο χωρίς μάλιστα την κατάλληλη υποστήριξη από την κεντρική διοίκηση. Ταυτόχρονα εμπεδώνει το γενικότερο κλίμα παρακμής που χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ.

Εύλογα προβληματιζόμαστε για το εάν και αυτή τη φορά θα τηρηθεί η πεπατημένη της συγκάλυψης και της αποφυγής των πολιτικών ευθυνών, της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει να καλυφθούν οι πολιτικά υπεύθυνοι για αυτήν την οικτρή κατάσταση πίσω από το συνηθισμένο άλλοθι της παραπομπής των υποθέσεων στη δικαιοσύνη ή πίσω από επικοινωνιακές κορώνες περί δήθεν «μηδενικής ανοχής στο απόστημα της διαφθοράς» που δεν πείθουν πια κανέναν πολίτη. Ούτε, φυσικά, αρκούν για την έκταση και την κλίμακα του προβλήματος ημίμετρα όπως το μέτρο της αυτονόητης αργίας των υπόπτων ή οι μετακινήσεις υπαλλήλων και προϊσταμένων, ή και οι εξαγγελίες για «αυστηροποίηση του πλαισίου» και «αναβάθμιση μιας υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου» που δεν έχουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα αλλά υπαγορεύονται από το επικοινωνιακό αφήγημα της Ν.Δ.

Η Κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί επίσημα και να εξηγήσει πώς το συγκεκριμένο κύκλωμα αφέθηκε να λειτουργεί ανενόχλητο επί μακρόν και γιατί δεν λειτουργούν ακόμα νομοθετημένοι θεσμοί, που θα μπορούσαν -αν υπήρχαν- να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως ο συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης.

Καλούμε την Κυβέρνηση να συστήσει διυπουργική επιτροπή με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ για την δημιουργία πλαισίου διαφάνειας και λογοδοσίας στις υπηρεσίες των ΟΤΑ που έχουν επαφή με πολίτες και επιχειρήσεις και όσες έχουν ελεγκτικό ρόλο.

Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης αξίζει μια υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων του και όχι την πελατειακή αντίληψη της ΝΔ. που γεννά και διαιωνίζει φαινόμενα αποσύνθεσης όπως αυτό του κυκλώματος των εκβιαστών.»

Ειδήσεις σήμερα:

Καρυστιανού: «Έχασα το παιδί μου λόγω της διαφθοράς» – Οργή για Φλωρίδη και δίκες στο σκοτάδι

Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Αυγενάκης: Ξεσάλωνε στο Κολωνάκι μετά τη διαγραφή του

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την παραίτηση Χατζηδάκη μετά την αποκάλυψη του Documento για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα

Καταγγελία σοκ: Εργοδότρια στην Πάρο απαίτησε να δουλέψει και ανήλικη, για να μπορεί να μείνει με τη μητέρα της

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…