Συσκέψεις επί συσκέψεων για να βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του

2405797

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, προκειμένου να γίνει προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες στη διαπραγμάτευση.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, τα κόκκινα δάνεια και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν, εν όψει του Euroworking group την ερχόμενη Κυριακή προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά των δανειστών, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, ανέφερε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε «πολιτικό και τεχνικό επίπεδο», ενώ διευκρίνισε πως έχει σημειωθεί «πρόοδος» στην εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων.

Η σύσκεψη της Πέμπτη, οι πλειστηριασμοί και οι 100 δόσεις

Στην αντίστοιχη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) την Πέμπτη διαπιστώθηκε τόσο η πρόοδος των διαπραγματεύσεων όσο πως ο στόχος της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και της επίτευξης συμφωνίας έως και το Σάββατο είναι απόλυτα εφικτός.

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συμβιβαστική πρόταση επί της οποία συζητούν πλέον οι δύο πλευρές προβλέπει αντικειμενική αξία στα 150.000 ευρώ για τον άγαμο και στις 250.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια, καθώς και εισοδηματικό όριο στα 32.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Όσον αφορά στις 100 δόσεις, για τις οποίες οι δανειστές ζητούσαν απώλεια της ρύθμισης για όποιον αφήσει απλήρωτη οφειλή έστω και για μία ημέρα, φαίνεται πως επέρχεται συμφωνία, βάσει της συμβιβαστικής πρότασης που προβλέπει σταδιακή μείωση του σημερινού μεταβατικού χρονικού ορίου πληρωμής της οφειλής των 30 ημερών, με δυο ενδιάμεσους σταθμούς: τον Ιούνιο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017.

Τέλος, την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης θα έχουν νέα συνάντηση με τους Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) με στόχο να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία που θα επιτρέψει τη σύγκληση του EuroWorking Group.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…