Newsroom

Newsroom

Τα αποτελέσματα του eurogroup ακυρώνουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Εσπευσμένη είναι η επιστροφή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το Λονδίνο. Επρόκειτο να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να  συμμετέχει στη…

Εσπευσμένη είναι η επιστροφή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από το Λονδίνο. Επρόκειτο να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να  συμμετέχει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και θα είχε συνάντηση με κορυφαίους αξιωματούχους.
Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επισκεψή του στις ΗΠΑ”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση του πρωθυπουργού να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα έπαιξαν οι αρνητικές εξελίξεις στη συνάντηση των ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ στην Πολωνία για τα ελληνικά θέματα και την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου. O πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Ευαγ. Βενιζέλο για τις εξελίξεις στο eurogroup, ενώ ακολούθησε σύντομη επικοινωνία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγο πριν την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ.
Ανησυχία επίσης προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει οριστεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή της τρόϊκα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν από το Βρότσλαβ της Πολωνίας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μόσιαλος δήλωσε σήμερα το απόγευμα: “Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι δεν πρέπει να απουσιάζει. Θέλει να διασφαλίσει ότι όλες οι δεσμεύσεις της Ελλάδας προς τους ευρωπαίους εταίρους της θα υλοποιηθούν”.
Ο πρωθυπουργός φτάνει αύριο το πρωί στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να συγκαλέσει εκτάκτως είτε το υπουργικό συμβούλιο ή να προεδρεύσει διϋπουργικών συνεδριάσεων ή ακόμη και να υπάρξει επαφή τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…