Τα έδωσε όλα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αλλά δεν έφτασαν: Οι καλύτερες στιγμές του (video)

Η μεγάλη εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στην Ισπανία που δεν ήταν αρκετή για τη νίκη της Εθνικής

Αντετοκούνμπο 1

Η υπερπροσπάθεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο απέναντι στην Ισπανία που δεν έφτασε για να ολοκληρώσει την ανατροπή η Εθνική.

Σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο αγώνα για την υπόθεση πρόκριση στους «8» του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, η εθνική, αν και επέστρεψε από το -16 ισοφαρίζοντας σε 71-71, ηττήθηκε από την Ισπανία, με 84-77, στη Λιλ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου.

Μετά τη δεύτερη ήττα της, καθώς είχε προηγηθεί αυτή από τον Καναδά στην πρεμιέρα, οι ελπίδες για παρουσία στους «8» μειώνονται για τους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη.

Πλέον, η εθνική θέλει νίκη του Καναδά επί της Αυστραλίας για να ελπίζει σε πρόκριση, εφόσον επικρατήσει εν συνεχεία η «γαλανόλευκη» στον δικό της αγώνα με την Αυστραλία την Παρασκευή (2/7, 14:30). Την πρώτη νίκη της πέτυχε η Ισπανία, που είχε ηττηθεί από την Αυστραλία για την 1η αγωνιστική.

Τα 15/31 τρίποντα της «Φούρια Ρόχα» (11/17 στο α΄ μέρος) αποτέλεσαν την αιτία της ήττας της εθνικής. Την ίδια ώρα, η άμυνα ζώνης των Ισπανών υποχρέωνε τους Έλληνες διεθνείς να παίρνουν μακρινά σουτ έχοντας 12/35 έξω από τα 6.75. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μεγάλο παιχνίδι μία ακόμη φορά, με 27 πόντους (12/16 δίποντα, 3/5 βολές), 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος με 4/6 τρίποντα και σημειώνοντας τους 8 πόντους από τους 14 που πέτυχε στην 4η περίοδο ήταν από τους πρωταγωνιστές της επιστροφής της εθνικής, αλλά μετά το 71-71, το σερί 8-0 της Ισπανίας από Λορένζο Μπράουν, Γιουλ και Αλντάμα αποδείχτηκε μη αναστρέψιμο.

Ο ΝΒΑερ της Ισπανίας, Σάντι Αλντάμα, ήταν ο MVP του αγώνα, σημειώνοντας 19 πόντους και μαζεύοντας 12 ριμπάουντ. Ο Σέρχιο Γιουλ πρόσθεσε 13 πόντους με 3/6 τρίποντα, 11 πόντους ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ (με 7 ριμπάουντ) και 10 πόντους ο Ρούντι Φερνάντεθ με 3/6 τρίποντα.

Η μεγάλη εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Κασσελάκης για τις υποκλοπές: «Εύχομαι σε Μητσοτάκη και Δημητριάδη καλή ακρόαση»

Κασσελάκης για τις υποκλοπές: «Εύχομαι σε Μητσοτάκη και Δημητριάδη καλή ακρόαση»

Με καυστικό χιούμορ σχολιάζει τη δήλωση Γρηγόρη Δημητριάδη ο Στέφανος Κασσελάκης και ζητάει από τον…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έχασε δικιά της πρόκριση η Σάκκαρη – «Λύγισε» κόντρα στη Μάρτα Κόστιουκ και αποκλείστηκε

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έχασε δικιά της πρόκριση η Σάκκαρη – «Λύγισε» κόντρα στη Μάρτα Κόστιουκ και αποκλείστηκε

Η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε σκληρή ήττα από τη Μάρτα Κόστγιουκ στα τρία σετ και έμεινε…