Newsroom

Newsroom

Τέμπη: Ποινική δίωξη στην πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα ασκήθηκε στην πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων από τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας.

Τέμπη 1

Δίωξη για διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών διά παραλείψεως, με δόλο και κατ΄ εξακολούθηση κατά της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων( ΡΑΣ), Ιωάννας Τσιαπαρίκου, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Λάρισας, μετά από πρόταση του Εφέτη ανακριτή.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της ΡΑΣ αντιμετωπίζει το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη καθώς ο εφέτης ανακριτής μετά την ερεύνα του διαπίστωσε ποινικές ευθύνες της προέδρου της ΡΑΣ για ενέργειες και παραλείψεις σχετικά με την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Επιπλέον για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος ασκήθηκε ποινική δίωξη σε τρεις προανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την έρευνα τους μετά τη σύγκρουση αλλά και σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχετικά με τη διαχείριση της έρευνας. Αντίθετα αρχειοθετηθηκαν οι υποθέσεις που αφορούσαν ιατροδικσστες και δικαστικούς πραγματογνωμονες. Έως τώρα έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε 41 κατηγορουμενους για το έγκλημα στα Τέμπη.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα ενόψει του… τελικού κόντρα στην Αυστραλία: «Την Παρασκευή πάμε πάλι»

greek freak 1

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα ενόψει του… τελικού κόντρα στην Αυστραλία: «Την Παρασκευή πάμε πάλι»

Ο Greek freak δεν πτοείται από την ήττα με την Ισπανία και είναι έτοιμος να…