Τελικά, ποιος είναι ο «εσωτερικός εχθρός»;

«Εσωτερικός εχθρός» για το πολιτικό-μιντιακό σάπιο κατεστημένο, είναι η Αριστερά, ο Τσίπρας, οι συριζαίοι, τα «τρολ του διαδικτύου» που δε μιλούν ευγενικά για τον γόνο

5715441

Περισσεύει τον τελευταίο καιρό και θα συνεχιστεί μέχρι τις κάλπες – σκοπίμως βέβαια, στη χώρα του Πουθενά – η συζήτηση περί «ερντογανόφιλων», «τουρκόφιλων» και λοιπών… προδοτικών δυνάμεων στο χώρο της Αριστεράς και δη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Προφανείς οι λόγοι, θα πει κάποιος. «Παλιά τους τέχνη κόσκινο», θα πουν οι παλιότεροι. Οι γνωρίζοντες δηλαδή από την καλή, αλλά κυρίως από την ανάποδη, σε σκοτεινές για την πατρίδα περιόδους, πως η Δεξιά ποτέ δεν είχε ηθικούς φραγμούς, για να διχάσει.
«Εκνευρίστηκε on air ο Τσίπρας: ‘Θα θυμώσω, κυρία Κοσιώνη…’», ήταν ο τίτλος πρωινού-πρωινού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του Βήματος, του Βαγγέλη Μαρινάκη, την επομένη της συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον ΣΚΑΪ και στην Σία Κοσιώνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «το θερμόμετρο ανέβηκε όταν η δημοσιογράφος είπε προς τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ‘οι Έλληνες περιμένουμε από τα κόμματα να είναι συντεταγμένα απέναντι στην Τουρκία’. ‘Γιατί το λέτε αυτό, κυρία Κοσιώνη;’ απάντησε εμφανώς ενοχλημένος ο Αλ. Τσίπρας. ‘Δεν είναι συντεταγμένες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας;’, συνέχιζε το Βήμα, που δεν ήταν παρά μόνο ένα από τα μέσα ενημέρωσης που αντιμετώπισαν με τον τρόπο αυτό την απάντηση Τσίπρα. «Όταν η δημοσιογράφος παρατήρησε ότι ο ίδιος κατηγορεί την κυβέρνηση για λάθος στρατηγική στα ελληνοτουρκικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: ‘Επιτρέψτε μου όμως, γιατί θα θυμώσω και ελπίζω αυτή τη φορά να μην σας εκνευρίσω, αλλά να πω τη γνώμη μου. Την άλλη φορά εκνευριστήκατε. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που ασκούμε κριτική για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης να βρισκόμαστε ενώπιον της κατηγορίας ότι είμαστε τουρκόφιλοι’», πρόσθετε η ιστοσελίδα της ιστορικής εφημερίδας.

O «εσωτερικός εχθρός» λοιπόν, κυρίες και κύριοι! Ο βολικός «εσωτερικός εχθρός» που ιστορικά εργαλειοποίησε και επιμένει να εργαλειποιεί επικίνδυνα η Δεξιά όταν τζογάρει, είτε με υποθέσεις εθνικές, είτε με την ίδια την ύπαρξη της κοινωνίας και τελικώς με την ίδια την δημοκρατία – ειδικά σε συνθήκες κρίσης. Τότε δηλαδή που η χώρα, όταν πέφτει στα χέρια τους από «χώρα», μετατρέπεται σε «χώρο» για δουλίτσες, για μπίζνες, για νταλαβέρια ντε, με κολλητούς και φίλους – μεγάλους ή μικρούς. Ποιός είναι όμως αυτός ο καταραμένος «εσωτερικός εχθρός»; Σίγουρα δεν είν’ οι κάμποι, μήτε τα βουνά.

Μην είν’ ο Πάτσης, για να αρχίσουμε από τα φρέσκα;

Μην είν’ η Λίστα (του κουμπάρου του Πάτση) Πέτσα που μοίρασε χωρίς κριτήρια 20.000.000 ευρώ στα ΜΜΕ; Η «τσουλήθρα» δηλαδή, που μας οδήγησε τελικώς στην κατάντια της #ενημέρωσης_108.

Μην είν’ το νομοσχέδιο του «Σούπερμαν» Χατζηδάκη που νομιμοποιεί το 10ωρο και τις ατομικές συμβάσεις, καταργεί ΣΕΠΕ, κυριακάτικη αργία και – βέβαια – ποινικοποιεί τους απεργούς;

Μην είν’ ο «εσωτερικός εχθρός» οι απευθείας αναθέσεις των 7,5 δισ. ευρώ σε καιρό υγειονομικής κρίσης που τίναξαν την μπάνκα στον αέρα, βγάζοντας ρουσφετολογικό μάτι;

Μην είν’ ο «εσωτερικός εχθρός» η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στην υγειά του Στάσση και των golden boys της εταιρίας;

Μην είν’ ο «εσωτερικός εχθρός» το ανεξέλεγκτο καρτελ των εταιριών ενέργειας που ακόμη η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψάχνει τα υπερκέρδη τους, ενώ οι λογαριασμοί τινάζουν τα νοικοκυριά στον αέρα;

Μην είν’ ο «εσωτερικός εχθρός» το ρεκόρ της ΝΔ που χρειάστηκε μόλις 2 χρόνια για να σπάσει το «ρεκόρ» του ΣΥΡΙΖΑ στον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων, για τους οποίους έβγαινε στα κάγκελα ο Κυρανάκης;

Ποιός είναι αυτός ο «εσωτερικός εχθρός» βρε αδερφέ, για να τον βρούμε, να τον παρακολουθήσουμε και να πιάσουμε! Να τον παρακολουθήσουμε όπως κάναμε ως (παρα)κράτος με τον Θανάση Κουκάκη που τέθηκε σε παρακολούθηση (πόσοι άλλοι άραγε συμπολίτες μας;) γιατί ψαχούλευε σκάνδαλο. Τελικά, «εσωτερικός εχθρός» μην είν’ οι… σκευωροί του καραμπινάτου σκανδάλου Novartis; Μην είν’ ο «εσωτερικός εχθρός» οι γιατροί και οι νοσηλευτές που φώναζαν για την εγκατάλειψη του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας και όσα αποκάλυψε η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, και η έκθεση Λύτρα δίχως Τσιόδρα που ακολούθησε;

«Εσωτερικός εχθρός» κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Μητσοτάκη και το πολιτικό-μιντιακό του συνάφι θα ‘ναι για πάντα, και η πρακτική της αποκατάστασης και κυρίως της αναβάθμισης των υπεύθυνων προσώπων Τσουβάλα και Κολοκούρη για την τραγωδία στο Μάτι, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο «εσωτερικός εχθρός» θα ‘ναι πάντα εκείνοι που με τις φωτιές του καλοκαιριού του 2021 επέτρεψαν μια ανυπολόγιστη, περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή με απολογισμό τα καμμένα 1.300.000 στρεμματα δάσους – την ώρα που η κυβέρνηση των «δηθεναρίστων» ανάλγητα δεν ανανέωνε τις συμβάσεις 5000 δασοπυροσβεστων!

«Εσωτερικός εχθρός» θα είναι πάντα κι εκείνος που επίτρεψε τον ολοήμερο αποκλεισμό πολιτών στην παγωμένη-χιονισμένη Αττική Οδό όπως και σε πάμπολλες κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, αλλά ταυτόχρονα «πούλησε» μιντιακά αποζημιώσεις ζεστών δυο χιλιάρικων στους πολίτες για να βγει όμως λάδι η εταιρία – που δεν πλήρωσε βέβαια ποτέ. «Εσωτερικός εχθρός» θα ‘ναι και οι εμπνευστές και του Σκόιλ Ελικικού, ο νόμος Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και το «λύσιμο των χεριών» των αστυνομικών που «περνούν στον δρόμο και χειροκροτάει ο κόσμος», με την εγκληματικότητα να χτυπάει «κόκκινο».

«Εσωτερικός εχθρός» θα ‘ναι πάντα η παράταξη που σπεκούλαρε αλιεύοντας ψηφαλάκια πλάι-πλάι με τους χρυσαυγίτες και τις λοιπές φασιστικές δυνάμεις της εποχής για την «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών – Συμφωνία την οποία σήμερα τιμούν με το παραπάνω (ευτυχώς), αλλά αποφεύγοντας να φέρουν στην βουλή για ψήφιση τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία).
«Εσωτερικός εχθρός» θα ‘ναι πάντα εκείνο το κομμάτι της αστυνομίας που χτυπά λυσσασμένα στο ψαχνό πολίτες στη Νέα Σμύρνη, «εσωτερικός εχθρός» θα ‘ναι πάντα εκείνοι που επέτρεψαν την αναίτια φυλάκιση του «Ινδιάνου» για επτά μήνες, όπως θα ‘ναι και οι άρρωστοι βασανιστές της ΓΑΔΑ, όπως και οι βιαστές-αστυνομικοί της 19χρονης στο κολαστήριο Α.Τ. Ομόνοιας.

Για τα έργα και τις ημέρες τους μπορεί να γράφει κανείς κυριολεκτικά για ώρες – τι να πρωτοθυμηθείς! Είπαμε όμως, μην το παρακάνουμε. «Εσωτερικός εχθρός» για το πολιτικό-μιντιακό σάπιο κατεστημένο, είναι η Αριστερά, ο Τσίπρας, οι συριζαίοι, τα «τρολ του διαδικτύου» που δεν μιλούν ευγενικά για τον γόνο και τολμούν να τον αμφισβητούν. Ο λόγος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το παλάτι του Μαξίμου. Τον άνθρωπο και την αυλή του, που θα περάσουν αγκαζέ στην Ιστορία ως «το μεγαλύτερο πολιτικό ατύχημα που βίωσε η Ελλάδα, από την Μεταπολίτευση και μετά».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποκαλεί «Βασίλισσα» τη χήρα του Γλύξμπουργκ – Της παραχωρούν το Βυζαντινό Μουσείο για εκδήλωση (έγγραφο)

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποκαλεί «Βασίλισσα» τη χήρα του Γλύξμπουργκ – Της παραχωρούν το Βυζαντινό Μουσείο για εκδήλωση (έγγραφο)

Στην «Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Άννα-Μαρία» παραχωρούνται χώροι του Βυζαντινού Μουσείου σύμφωνα με επίσημο έγγραφο

Συναγερμός στο φαράγγι Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια από πτώση βράχου – Δεκάδες πεζοπόροι εγκλωβισμένοι

Συναγερμός στο φαράγγι Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια από πτώση βράχου – Δεκάδες πεζοπόροι εγκλωβισμένοι

Τραγωδία με μια νεκρή γυναίκα στο φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά