Θεσσαλία: Μηνυτήρια αναφορά Κουρέτα μετά την αποκάλυψη Documento για το θάψιμο ζωντανών αιγοπροβάτων

Μετά από σύσκεψη σήμερα το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας έδωσε εντολή να αντικατασταθεί ο προϊστάμενος Κτηνιατρικής Τρικάλων ενώ ξεκινά πειθαρχική και διοικητική διερεύνηση του θέματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

αιγοπροβατα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά και την αποκάλυψη του documentonews.gr για το θάψιμο ζωντανών αιγοπροβάτων στα Τρίκαλα που νοσούσαν από πανώλη δίχως να τηρηθούν όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία που κατήγγειλε η δικηγόρος Χριστίνα Μητρονάτσιου.

Μετά από σύσκεψη σήμερα το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας έδωσε εντολή να αντικατασταθεί ο προϊστάμενος Κτηνιατρικής Τρικάλων ενώ ξεκινά πειθαρχική και διοικητική διερεύνηση του θέματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Τρικάλων για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. «Η ατομική ευθύνη είναι

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο documentonews.gr η γνωστή δικηγόρος, τα αιγοπρόβατα «θάφτηκαν στην ουσία ζωντανά», δίχως να τηρηθούν τα όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία με αποτέλεσμα στην περιοχή να αναδύεται στη συνέχεια έντονη δυσοσμία από τα σαρκικά υγρά των αιγοπροβάτων κάτι που εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σκόνη που έριξαν πάνω από τα ζώα είναι μαρμαρόσκονη, ενώ οι αρμόδιοι ήθελαν να ρίξουν τσιμέντο!

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το documentonews.gr προκάλεσαν σάλο. Όπως φαίνεται, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ανοίξει λάκκο μέσα στο οποίο πρόκειται να θάψουν τα μολυσμένα με πανώλη αιγοπρόβατα. Ωστόσο, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ορισμένα από τα αιγοπρόβατα είναι ζωντανά και στέκονται όρθια μέσα στο λάκκο. Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες αυτό έγινε διότι, οι αρμόδιες υπηρεσίες επιφόρτισαν τους κτηνοτρόφους με το να «ακινητοποιούν και αναισθητοποιούν» οι ίδιοι τα αιγοπρόβατα και στη συνέχεια να τα θάβουν στην κυριολεξία ζωντανά, χωρίς να έχει προηγηθεί η θανάτωσή τους, όπως έγινε σε άλλες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Η Χριστίνα Μητρονάτσιου, είναι πληρεξούσια δικηγόρος του κτηνοτρόφου που θανατώθηκαν τα ζώα με αυτό τον τρόπο. Όπως σημειώνει στο documentonews.gr, η ίδια επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που διαχειρίζονται την υπόθεση με την πανώλη. Πρόκειται για δύο στελέχη του Τμήματος Λοιμωδών και Παρασιτικών Νοσημάτων και τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (τα ονόματα είναι στη διάθεση του documentonews.gr).

Σύμφωνα με τη δικηγόρο οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ανέφεραν ότι «η θανάτωση των ζώων έπρεπε να γίνει για υγειονομικούς λόγους για την πρόληψη μετάδοσης της νόσου».

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, της «ανέφεραν προς τιμήν τους ότι η διαχείριση του περιστατικού στην κτηνοτροφική μονάδα έγινε με τελείως λανθασμένο τρόπο», κάτι το οποίο η δικηγόρος τόνισε πως «θα έπρεπε να απασχολήσει ιδιαίτερα τις τοπικές αρχές και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να μην οδηγηθούμε στο ακραίο φαινόμενο αντί της αντιμετώπισης της απρόβλεπτης αυτής πανδημίας να έχουμε την εξάπλωση, μέσω επικίνδυνων υγειονομικών εστιών, σοβαρές ασθένειες που μπορούν να πλήξουν και τον άνθρωπο».

panoli4 scaled   

Ειδήσεις σήμερα:

Αδιανόητο ξεκίνημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με καπνογόνα και κροτίδες – Εισβολή Μαροκινών στο γήπεδο (video)

Απρέπεια από τη Σακελλαροπούλου – Δεν κάλεσε τους γονείς των Τεμπών στην δεξίωση της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Ο Σάκης Τανιμανίδης κάνει τον καπιταλισμό ταληράκια: «Έτσι χτίζεις περιουσία, έτσι γίνεσαι πλούσιος» (video)

Πάτρα: Νέο περιστατικό – καρμπόν με έγκυο μετά από εκείνο της άτυχης 38χρονη εγκύου, στο ΠΓΝΠ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αστυνομικού που επιχείρησε να πάρει αναρρωτική με ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις

Ο συλληφθείς αστυνομικός θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες- Το απόλυτο φιάσκο : Ακύρωσαν το γκολ της Αργεντινής δύο ώρες μετά το ματς! (video)

Διακοπή, ένταση και ένα γκολ που ακυρώθηκε δύο ώρες αφότου σημειώθηκε είχε το μενού στο…