Θεσσαλονίκη: 95 παραβάσεις για κράνος σε ηλεκτρικά πατίνια

Πέραν της βεβαίωσης των παραβάσεων, οι αστυνομικοί έδωσαν στους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών κατευθύνσεις και οδηγίες για τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

patinia

Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη βεβαίωσαν σε χρήστες ηλεκτρικών πατινιών συνολικά 125 παραβάσεις εκ των οποίων οι 95 αφορούσαν τη μη χρήση κράνους.

Τη μη χρήση κράνους αφορούσαν οι 95 από τις συνολικά 125 παραβάσεις που βεβαίωσαν σε χρήστες ηλεκτρικών πατινιών, Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν στο διάστημα 9-13/9, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Τονίζεται ότι η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί και αφορά στην ασφαλή χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς και κυρίως στη σωστή χρήση των ηλεκτρικών πατινιών, με σκοπό στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία του συνόλου των χρηστών του οδικού δικτύου.

Τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των βεβαιωμένων παραβάσεων, καταλαμβάνει η μη χρήση ανακλαστικού γιλέκου (20 βεβαιωμένες παραβάσεις) και ακολουθούν πέντε επειδή ο οδηγός δεν έφερε έγγραφο ταυτοποίησης, τρεις για τη μη ύπαρξη φώτων και δύο για τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Πέραν της βεβαίωσης των παραβάσεων, οι αστυνομικοί έδωσαν στους χρήστες ηλεκτρικών πατινιών κατευθύνσεις και οδηγίες για τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Από την Αστυνομία επισημαίνεται ότι παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Eίδησεις σήμερα:

Το εξώδικο που προειδοποιούσε για το ατύχημα στις Αφίδνες

Εξωφρενική απόφαση του υπουργείου Παιδείας – Στέλνουν μαθητές Γ’Λυκείου από τους Αγ. Αναργύρους στο Περιστέρι!

Απίστευτο περιστατικό στη Νίκαια: Άγνωστος «ράντισε» με υδροκυάνιο στύλους της ΔΕΗ για να εξοντώσει τα σκυλιά

Ο Β. Οικονόμου προσπάθησε να υποβαθμίσει το ατύχημα με τα τρένα στους Αγ.Αναργύρους

Ντομινίκ Πελικό: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύλληψή του όταν φωτογράφιζε κάτω από φούστες γυναικών

Screenshot 2024 09 14 191052

Ντομινίκ Πελικό: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύλληψή του όταν φωτογράφιζε κάτω από φούστες γυναικών

Ο Γάλλος που δικάζεται για απεχθή εγκλήματα με θύμα την ίδια του τη σύζυγο, είχε…