Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστική πορεία στη Νεάπολη – Απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις στην περιοχή

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε διάφορες άλλες κινήσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει πρόσφατα οι νεοναζί στη Θεσσαλονίκη, όπως η αναγραφή συνθημάτων στο κτίριο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης και την αναγραφή σβάστικας στο βιβλιοπωλείο «Ακυβέρνητες Πολιτείες».

resized1 f137882773403e195d5fb6dbabbd02e2

Στις 06/09, μετά από hip hop συναυλία του Βέβηλου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, ομάδα 15 περίπου φασιστών ντυμένοι με fullface και κραδαίνοντας καδρόνια ως άλλο τάγμα εφόδου, επιτέθηκε σε παρέα 6 ατόμων, τα οποία έφεραν αντιφασιστικά διακριτικά και μπλούζες που τιμούσαν την μνήμη του δολοφονημένου Βασίλη Μάγγου από αστυνομικούς στο Βόλο.

Στη συνέχεια, οι φασίστες μοιάζοντας να έχουν σχέδιο εξαφανίστηκαν από την περιοχή γρήγορα και συντεταγμένα. Η συγκεκριμένη επίθεση αν και δεν είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της συμπρωτεύουσας συνιστά σημαντική κλιμάκωση από πλευράς του ακροδεξιού οργανωμένου χώρου της πόλης.

Λίγες ημέρες πριν από την συμπλήρωση 11 ετών από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah P) από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, φασιστικές γκρούπες  προσπαθούν να κερδίσουν και πάλι έδαφος ενώ το κράτος για ακόμη μια φορά κάνει τα στραβά μάτια, «ταΐζοντας» μάλιστα συχνά το μακρύ χέρι του συστήματος.

Οι αντιφασίστες της πόλης της Θεσσαλονίκης, αναρχικές ομάδες, οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού και αριστερού χώρου καλούν αύριο Κυριακή 15/9 στις 12:00 το πρωί σε συγκέντρωση κοντά στο σημείο της επίθεσης, στο Ρολόι της Νεάπολης.

Η παρουσία όλων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς όπως αναφέρει ένα από τα καλέσματα «μέσα σε μια περίοδο βίαιης φτωχόποιησης των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων και φίλο πολεμικού κλίματος εντός των δυτικών κρατών είναι φυσικό επόμενο να εισχωρούν ακροδεξιές και σκοταδιστικές αντιλήψεις εντός του προλεταριάτου με σκοπό τον διχασμό του και τον κανιβαλισμό στο εσωτερικό του».

Πόλεμος στη Γάζα: Νέα επιδρομή του ισραηλινού στρατού κατά σχολείου – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Πόλεμος στη Γάζα: Νέα επιδρομή του ισραηλινού στρατού κατά σχολείου – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τον απολογισμό των θυμάτων.

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για το 2χρονο παιδάκι παρασύρθηκε στη Θέρμη – Στη φυλακή ο δράστης

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για το 2χρονο παιδάκι παρασύρθηκε στη Θέρμη – Στη φυλακή ο δράστης

Στη ΜΕΘ εξακολουθεί να νοσηλεύεται το ζευγάρι με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται…

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πυρκαγιά σε διαμέρισμα – Απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένο ζευγάρι

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη πυρκαγιά σε διαμέρισμα – Απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένο ζευγάρι

Οι δύο ηλικιωμένοι παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που παρουσίασαν από τους…