Θεσσαλονίκη: Γονείς πήγαν ανεμιστήρες στα παιδιά τους στο σχολείο που δίνουν Πανελλήνιες (video)

Τα παιδιά καλούνται να δώσουν εξετάσεις σε προκάτ αίθουσες, οι οποίες δεν κλιματίζονται και οι περισσότερες δεν έχουν καν ανεμιστήρες

ανεμ

O καύσωνας έχει έρθει για τα καλά και σε όλη τη χώρα ο υδράργυρος κινείται σε θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή, ενώ οι μαθητές της Γ’ Λυκείου δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις με σκοπό την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το αδιανόητο όμως στην όλη κατάσταση είναι ότι παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπήρξαν σχολεία όπου οι δήμοι δεν είχαν προβλέψει προκειμένου οι αίθουσες να αερίζονται ή να κλιματίζονται με αποτέλεσμα γονείς να αναγκάζονται να πάνε ανεμιστήρες από τα σπίτια τους στο σχολείο που εξετάζονται τα παιδιά τους.

Πιο συγκεκριμένα το 5ο Λύκειο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στεγάζεται εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία σε προκάτ αίθουσες, όπου σε καμία από αυτές δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ στις περισσότερες δεν έχουν ούτε ανεμιστήρες.

Έτσι η διεύθυνση του σχολείου που λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο, ζήτησε από τους γονείς να φέρουν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες προκειμένου τα παιδιά τους να αντέξουν την ανυπόφορη ζέστη.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο της ΕΡΤ, ένας πατέρας πηγαίνει στο σχολείο με το ανεμιστήρα στα χέρια.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…