Θεσσαλονίκη: Πλειστηριασμός κατοικίας οικογένειας με ανάπηρο πατέρα και γιο

Σε πλειστηριασμό βγαίνει την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη ακόμη ένα σπίτι, μοναδική κατοικία της 70χρονης κυρία Ελένη Κ. στη Θεσσαλονίκη στο οποίο διαμένουν ακόμη ο 70χρονος σύζυγός της και ο 46χρονος γιος τους, ανάπηροι και οι δύο μετά από τροχαίο ατύχημα που είχαν το 2015, το οποίο τους οδήγησε σε αδυναμία να εργαστούν ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να ξοδέψουν τεράστια ποσά για τη σωτηρία της ζωής και την όποια αποκατάσταση της υγείας τους.

5527918

Αυτό καταγγέλλει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης περιγράφοντας τις άσχημες συνθήκες στις οποίες ζει η οικογένεια. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του «Συντονισμού» λόγω καθυστερήσεων των δικαστηρίων στην επιδίκαση των αποζημιώσεών τους για το ατύχημα που δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, η οικογένεια ζει πνιγμένη στα χρέη και με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξη του πατέρα. Ο πλειστηριασμός προέρχεται από δικαστήριο που αποφάσισε την κατάσχεση της μοναδικής κατοικίας για τη μη εξυπηρέτηση στεγαστικού δανείου που πήρε η οικογένεια από την Εθνική Τράπεζα πριν μια 20ετία. Επιπλέον λίγα χρόνια πριν οι τράπεζες πήραν με πλειστηριασμό το κατάστημα στο οποίο στεγαζόταν η μικρή οικογενειακή επιχείρηση (μηχανουργείο) λόγω οφειλής για επιχειρηματικό δάνειο που σταμάτησε και αυτό να εξυπηρετείται μετά το ατύχημα, όπως και το στεγαστικό.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι «η Εθνική Τράπεζα έχει πουλήσει (κοψοχρονιά) το δάνειο σε γνωστό ιρλανδικό Fund, το οποίο εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την “doValue”και βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 11 του Σεπτέμβρη για “χρέος” που τα Funds, με τα ατελείωτα πανωτόκια, το ανεβάζουν στα 88.000 ευρώ!!!».

Με αφορμή την υπόθεση αυτή υπενθυμίζει ότι και αυτόν τον Σεπτέμβρη επανερχόμαστε στη βίαιη κανονικότητα που έχει επιβληθεί σε κάθε πεδίο ζωής: «πέρα όμως από τη συνέχιση της ανεξέλεγκτης ανοδικής πορείας των τιμών στα τρόφιμα και τα άλλα βασικά είδη, πέρα από την καθήλωση των μισθών, πέρα από το άγχος για το ύψος του λογαριασμού της ΔΕΗ πέρα από τόσα και τόσα που φέρνει μια κυβερνητική πολιτική αμφισβήτησης κάθε κοινωνικού δικαιώματος και της πρόσβασης στα δημόσια αγαθά, για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες υπάρχει και η αγωνία για τη διατήρηση της οικογενειακής στέγης μιας και τον Σεπτέμβρη ξαναρχίζουν οι πλειστηριασμοί. Είναι μάλιστα γνωστό ότι ο αριθμός των πλειστηριασμών θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό, ενδεικτικό στοιχείο της αποφασιστικότητας τραπεζών και Funds ν’ αρπάξουν τη λαϊκή περιουσία αλλά και του ότι έχουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση, χωρίς καμιά αντίδραση (πέρα από λεκτικές κορώνες) της αντιπολίτευσης».

«Μπροστά στον “υπέρτατο στόχο” της αύξησης των κερδών για τους καπιταλιστές, ο όρος “δικαίωμα στη στέγη” στερείται νοήματος για τους χρυσοπληρωμένους CEO των τραπεζών και των Funds και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους. Δεν σταματούν το βρώμικο έργο τους ούτε μπροστά σε περιπτώσεις ανθρώπων και οικογενειών με αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής των υπέρογκων δόσεων που ζητούν, ούτε μεγάλων σε ηλικία ή και υπέργηρων οφειλετών, ούτε τα σοβαρά προβλήματα υγείας και η αναπηρία-αδυναμία εργασίας των οφειλετών» καταλήγει ο Συντονισός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κοινωνικό έγκλημα των πλειστηριασμών και αλληλεγγύης στην οικογένεια, τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 2024, στη 1μ.μ., στα γραφεία της “doValue” (Λέοντος Σοφού 18) με βασικό αίτημα να ακυρωθεί τώρα ο πλειστηριασμός του συγκεκριμένου σπιτιού και να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους (πανωτόκια), με διακανονισμό αποπληρωμής του υπολοίπου με βάση τις δυνατότητες των οφειλετών. Ζητά ακόμη να μην περάσει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας σε τράπεζες-funds και να θεσμοθετηθεί το ακατάσχετο της πρώτης λαϊκής κατοικίας και να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από το 2015 ως σήμερα.

Χανιά: «Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς», έλεγε ο ιερέας που βίαζε την πρεσβυτέρα για πάνω από 50 χρόνια- «Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς»

Χανιά: «Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς», έλεγε ο ιερέας που βίαζε την πρεσβυτέρα για πάνω από 50 χρόνια- «Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς»

Nέες αποκαλύψεις για τη δράση του κακοποιητή 74χρονου ιερέα στα Χανιά