Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν 19 άτομα που κατηγορούνται για συμμετοχή σε συμμορίες με κλοπές και διαρρήξεις

Έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι την Πέμπτη και 13 την Παρασκευή ενώ συνολικά τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

mn dikastiko megaro thessalonikis

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν σήμερα άλλοι 13 από τους συνολικά 37 συλληφθέντες για την εμπλοκή τους σε 14 εγκληματικές οργανώσεις τις οποίες εξάρθρωσε η αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα, κατά περίπτωση.

Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας 14 από τους συνολικά 37 συλληφθέντες. Κατά τις απολογίες τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, προφυλακίστηκαν 13, ενώ αφέθηκε ελεύθερος ένας με περιοριστικούς όρους γιατί ήταν ανήλικος όταν τελέστηκαν οι πράξεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη των εν λόγω συμμοριών αποκόμισαν συνολικό χρηματικό όφελος 2.760.000 ευρώ. Οι εμπλεκόμενοι είναι συνολικά 132 άτομα εκ των οποίων τα 31 είναι έγκλειστα σε φυλακές, για άλλα αδικήματα, ενώ 37 (35 Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Βούλγαρος). Όλοι συνελήφθησαν με εντάλματα της 5ης τακτικής ανακρίτριας σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χαλκιδική, Ημαθία και Σαντορίνη.

Ερυθρές Ταξιαρχίες: Σύλληψη ενός μέλους της μετά από 44 χρόνια φυγοδικίας στην Αργεντινή

Ερυθρές Ταξιαρχίες: Σύλληψη ενός μέλους της μετά από 44 χρόνια φυγοδικίας στην Αργεντινή

Oι δικηγόροι του Ιταλού έχουν προσφύγει στην εθνική επιτροπή της Αργεντινής για τους πρόσφυγες (Conare)…

Επανένωση Oasis: Τρέλα για ένα εισιτήριο των επικείμενων συναυλιών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επανένωση Oasis: Τρέλα για ένα εισιτήριο των επικείμενων συναυλιών τους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα εισιτήρια για 15 συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο τον ερχόμενο Ιούλιο και Αύγουστο-- απ' όπου…