Newsroom

Newsroom

Θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο: Σχολείο απέκλειε τους απείθαρχους μαθητές πίσω από τοίχο (Εικόνες)

Το πρόγραμμα διαχωρισμού λειτουργούσε με την άδεια του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.

pagkyprio 1

Σάλος έχει προκαλέσει η ακραία τακτική σχολείου στην Κύπρο, που χρησιμοποιεί έναν τοίχο για να απομονώνει παραβατικούς μαθητές από τα υπόλοιπα παιδιά.

Σύμφωνα με το philenews ανέφερε ότι πρόκειται για το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Το πρόγραμμα διαχωρισμού λειτουργούσε με την άδεια του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου.

Οι καθηγητές αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή όταν άρχισαν τα κατασκευαστικά έργα για τη δημιουργία του τοίχου που φτιάχνεται για να χωρίζει τα παιδιά, τα οποία θα φοιτούν στον εναλλακτικό πρόγραμμα, από εκείνα που φοιτούν στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, ενώ και οι μαθητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου είχαν προβεί σε διαμαρτυρία έξω από το σχολείο.

Τελικά έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς του σχολείου, τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι δεν θα προχωρήσει η υλοποίησή του στο Παγκύπριο, αλλά σε διαφορετικό χώρο που θα αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα είχε στόχο να χωρίσει τους μαθητές σε παιδιά με παραβατική συμπεριφορά και όσους δεν έχουν. Τα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά θα φοιτούσαν με εναλλακτικό πρόγραμμα διδασκαλίας, απόφαση στην οποία καθηγητές και μαθητές του Παγκύπριου είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους.

Δείτε εικόνες:

pagkyprio 3

pagkyprio 2

pagkyprio 1

Διαφωνούν καθηγητές και μαθητές

Ακόμα, τα «απροσάρμοστα» παιδιά θα φοιτούν με εναλλακτικό πρόγραμμα διδασκαλίας, τη στιγμή που τόσο καθηγητές και μαθητές του Παγκύπριου έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους ανοιχτά και έμπρακτα, με στάσεις διαμαρτυρίας.

Κατόπιν επιτόπιας εξέτασης, η ΟΕΛΜΕΚ χαρακτήρισε ακατάλληλο τον χώρο του εναλλακτικού σχολείου, λέγοντας πως «Δεν ικανοποιεί καμία από τις παιδαγωγικές παραμέτρους που πρέπει να υπηρετεί».

«Τραγική είναι και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανεγείρει τοίχο για να αποσπάσει και να διαχωρίσει τον χώρο αυτό από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Είναι ένας τοίχος έντονα καταθλιπτικός ιδιαίτερα για τα παιδιά που θα φιλοξενεί το εναλλακτικό πρόγραμμα».

Παράλληλα, οι καθηγητές μέσω της ένωσής τους είχαν αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να προβούν στη λήψη μέτρων αντίδρασης για την πρωτοφανή αυτή κίνηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Λιάγκας: Χαμός στο «Πρωινό» μετά το ρεπορτάζ για Μπάλντοκ – Η παραίτηση που προσπαθεί να αποφύγει ο ΑΝΤ1

Μάνεσης: Το επικό άδειασμα από τον Δήμαρχο Πάφου για τις ιδιωτικές φοιτητικές εστίες που τελικά ήταν… δημόσιες (video)

Δολοφονία 10χρονης στη Βρετανία: «Την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε» – Πατέρας, μητριά, θείος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία

Πρώτα Κικίλιας, τώρα Μηταράκης: Ο Μητσοτάκης έχει βάλει στόχο να κάψει όλα τα στελέχη της ΝΔ;

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

 

Το Υπ. Μεταφορών διέταξε έρευνα για την λεκτική επίθεση κατά της Μπάγιας Αντωνοπούλου από οδηγό λεωφορείου

bagia

Το Υπ. Μεταφορών διέταξε έρευνα για την λεκτική επίθεση κατά της Μπάγιας Αντωνοπούλου από οδηγό λεωφορείου

Είχε προηγηθεί η καταγγελία της δημοσιογράφου, που ανήρτησε σχετικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γιος γνωστού γκαλερίστα προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο: Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ – Οδηγήθηκε στη φυλακή

profile player 960x540 9

Γιος γνωστού γκαλερίστα προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο: Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ – Οδηγήθηκε στη φυλακή

Μάλιστα ο γιος του γκαλερίστα είχε πάνω από 1,50 gr/l αλκοόλ στο αίμα